Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

25.9.2002 Poropihvit sienikastikkeella

Julkaistu 30.09.2002 14:53

Vieraana poromies-jalostaja Hannu Lahtela Saijankylästä Pohjois-Sallan paliskunnasta kertomassa paljonko poroa tänä vuonna tulee markkinoille, miten poroa jalostetaan ja muuta poroasiaa. Valmista paisteista mureimmat, sisä- ja paahtopaisti kokonaisena paistina uunissa tai leikkaa pihveiski ja paista.

Poropihvit

paahtopaistia
ruisjauhoja
suolaa
paistamiseen
voita
1. Leikkaa paistista ohuet viipaleet, kasta ne halutessasi suolalla maustettuihin ruisjauhoihin tai paista sellaisenaan.
2. Paista kuumalla pannulla vain 1-2 minuutia/puoli jotta liha pysyy mehevänä.
3. Tarjoa höyryssä kypsennettyjen puikulaperunoiden, sienikastikkeen ja kaarnikka-, karpalo- tai puolukkahillon kanssa.

Sienikastike

1 rasia herkku- tai siitakesieniä tai ½ ja ½ tai 0,5-1 l metsäsieniä
pieni sipuli voita
0,5-1 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria

1. Hienonna sipuli ja sienet. Jos käytät rouskuja, ne pitää syöpätä ensin.
2. Paista sieniä kuivalla pannulla hetki, jos ne ovat kosteita. Lisää voi ja sipuli ja kuullota jonkin aikaa.
3. Ripottele sekaan halutessasi vähän vehnäjauhoja, sekoita ja anna turvota.
4. Kaada sekaan ruokakerma ja hauduta välillä sekoittaen 15-20 minuuttia.
5. Mausta suolalla ja pippurilla.

- Toim. Kati Nappa


Lisää aiheesta:

Lisävuosia huonekaluille: Nappaa puusepän vinkit kotinikkaroijalle!Synnytyksen jälkeisestä ajasta liikkuu paljon väärää tietoa – "Ei oikeasti auta"Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmäRajuksi povattu RSV-epidemia kuormittaa sairaaloita – "Voi olla iäkkäillä potilailla influenssaa pahempi"Tutkijat selvittivät, miten todennäköisimmin voitat kivi, paperi, sakset -pelinÄlypuhelin voi rapauttaa keskittymiskyvyn – näin aivotutkija korjasi rutiinejaan: "Pari iltaa meni"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:09
    Koti

    Lisävuosia huonekaluille: Nappaa puusepän vinkit kotinikkaroijalle!

  • 11:12
    Synnytys

    Synnytyksen jälkeisestä ajasta liikkuu paljon väärää tietoa – "Ei oikeasti auta"

  • 08:44
    Ruokakauppa

    Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmä

  • 06:51
    Tartuntataudit

    Rajuksi povattu RSV-epidemia kuormittaa sairaaloita – "Voi olla iäkkäillä potilailla influenssaa pahempi"

  • Eilen19:59
    Vapaa-aika

    Tutkijat selvittivät, miten todennäköisimmin voitat kivi, paperi, sakset -pelin