25.9.2002 Poropihvit sienikastikkeella

Vieraana poromies-jalostaja Hannu Lahtela Saijankylästä Pohjois-Sallan paliskunnasta kertomassa paljonko poroa tänä vuonna tulee markkinoille, miten poroa jalostetaan ja muuta poroasiaa. Valmista paisteista mureimmat, sisä- ja paahtopaisti kokonaisena paistina uunissa tai leikkaa pihveiski ja paista.

Poropihvit

paahtopaistia
ruisjauhoja
suolaa
paistamiseen
voita
1. Leikkaa paistista ohuet viipaleet, kasta ne halutessasi suolalla maustettuihin ruisjauhoihin tai paista sellaisenaan.
2. Paista kuumalla pannulla vain 1-2 minuutia/puoli jotta liha pysyy mehevänä.
3. Tarjoa höyryssä kypsennettyjen puikulaperunoiden, sienikastikkeen ja kaarnikka-, karpalo- tai puolukkahillon kanssa.

Sienikastike

1 rasia herkku- tai siitakesieniä tai ½ ja ½ tai 0,5-1 l metsäsieniä
pieni sipuli voita
0,5-1 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria

1. Hienonna sipuli ja sienet. Jos käytät rouskuja, ne pitää syöpätä ensin.
2. Paista sieniä kuivalla pannulla hetki, jos ne ovat kosteita. Lisää voi ja sipuli ja kuullota jonkin aikaa.
3. Ripottele sekaan halutessasi vähän vehnäjauhoja, sekoita ja anna turvota.
4. Kaada sekaan ruokakerma ja hauduta välillä sekoittaen 15-20 minuuttia.
5. Mausta suolalla ja pippurilla.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat