Mainos

25.1. Taikinoitua poronfileetä ja juurespyrettä

Poronfilee

  • 800 g poronulkofileetä
  • 400 g suppilovahveroita (pakasteesta)
  • 2 sipulia
  • voita paistamiseen
  • 1 pkt filotaikinaa
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 kanamuna voiteluun

Suolaa ja pippuroi fileet. Anna mausteiden imeytyä lihaan. Hienonna sienet sekä sipuli ja kuullota ne pehmeiksi voinokareen kera pannussa. Jäähdytä seos. Ota fileisiin nopeasti väri pannulla tai parilassa ja siirrä sivuun. Levitä filotaikina leikkuulaudalle ja leikkaa se 4 osaan. Aseta poronfileet keskelle taikinaa ja lusikoi sienitäytettä fileen päälle. Käännä taikina tiukasti kiinni ja sulje myös sen päät. Voitele munalla ja paista uunissa 200 asteessa n. 15 min. Tarjoile poro juurespyreen kera.

Juuressose

  • 150 g porkkanaa
  • 100 g palsternakka
  • 100 g perunaa
  • 50 g selleriä
  • 25 g voita
  • suolaa
  • 0,5 tl muskottipähkinää

Kuori ja keitä kypsiksi kaikki juurekset suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää voi. Soseuta hienoksi ja lusikoi lautaselle poron viereen.

Reseptit: Alex Nurmi

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.