25.1. Taikinoitua poronfileetä ja juurespyrettä

Poronfilee

  • 800 g poronulkofileetä
  • 400 g suppilovahveroita (pakasteesta)
  • 2 sipulia
  • voita paistamiseen
  • 1 pkt filotaikinaa
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 kanamuna voiteluun

Suolaa ja pippuroi fileet. Anna mausteiden imeytyä lihaan. Hienonna sienet sekä sipuli ja kuullota ne pehmeiksi voinokareen kera pannussa. Jäähdytä seos. Ota fileisiin nopeasti väri pannulla tai parilassa ja siirrä sivuun. Levitä filotaikina leikkuulaudalle ja leikkaa se 4 osaan. Aseta poronfileet keskelle taikinaa ja lusikoi sienitäytettä fileen päälle. Käännä taikina tiukasti kiinni ja sulje myös sen päät. Voitele munalla ja paista uunissa 200 asteessa n. 15 min. Tarjoile poro juurespyreen kera.

Juuressose

  • 150 g porkkanaa
  • 100 g palsternakka
  • 100 g perunaa
  • 50 g selleriä
  • 25 g voita
  • suolaa
  • 0,5 tl muskottipähkinää

Kuori ja keitä kypsiksi kaikki juurekset suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää voi. Soseuta hienoksi ja lusikoi lautaselle poron viereen.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat