23.9. Haudutettua broileria ja vihannesriisiä

Haudutettua broileria

  • 1 broileri
  • 4 litraa kanalientä
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • pala varsiselleriä
  • 2 rkl mietoa currya
  • mustapippureita
  • lehtikorianteria
  • ruokaöljyä
  • suolaa

Ruskista broileri rintapuolelta paistinpannulla öljyssä. Hiero linnun nahkaan suolaa ja currya. Nosta se kattilaan tai pataan ja peitä kanaliemellä. Lisää mukaan myös kuoritut ja kuutioidut juurekset, selleri, sipuli ja muutama mustapippuri. Hauduta noin 1-1,5 tuntia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi joukkoon korianteri. (Kuori keittämisen aikana pinnalle muodostuvaa vaahtoa, näin saat kirkkaan liemen esim. keittoa varten.) Paloittele kypsä broileri ja tarjoile vihannesriisin kera.

Vihannesriisi

  • 6 dl kypsää basmatiriisiä
  • 1 porkkana
  • 2 dl pakasteherneitä
  • 1 sipuli
  • tilkka öljyä
  • hienonnettua persiljaa

Viipaloi porkkana ja hienonna sipuli sekä persilja. Paista kasviksia pannulla kuumassa öljyssä. Lisää joukkoon riisi ja jatka paistamista vielä hetki. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla sekä persiljalla.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja