23.10.2003 Mandariinibroileri ja karpalohyytelö
Vieraana keittäjä-emäntä Aila Hietala Punkalaitumelta valmistamassa mandariinibroileria ja karpalohyytelöä. Aila on innokas reseptien kehittelijä ja kokeilija ja ruokakilpailuihin osallistuja. Nyt hän on kerännyt omat hyvät ohjeensa samojen kansien väliin - Ailan keittokirjaksi (omakustanteisena).
Mandariinibroileri
600 g broilerin marinoitua rintaleikettä tai rintafileetä
1 tl kurkumaa
1,5 tl currya
1,5 tl pansuolaa
4 rkl vehnäjauhoja
öljyä tai voita
1 tl rakunaa
1 prk mandariinilohkoja
1 dl mandariinilientä
1,5 dl vettä
1/2 kanaliemikuutio
100 g Koskenlaskija sulatejuustoa
1 dl 8- tai viidenhedelmänmehua
1 dl ruokakermaa
2 rkl ohrakasta
1. Ota rintaleikkeistä pois luu ja nahka ja levitä leikkeet tai fileet leivinpaperin päälle työlaudalle.
2. Levitä mausteet tasaisesti leikkeisiin.
3. Pyöräytä ne vehnäjauhoissa ja paista nopeasti öljyssä kauniin keltaisiksi ja lado uunivuokaan vierekkäin.
4. Lisää rakuna ja valutetut mandariinilohkot leikkeiden päälle.
5. Kiehauta vesi ja lisää kanaliemikuutio, mandariiniliemi, sulatejuusto pieninä kuotioina sekä ruokakerma. Kiehauta, että juusto sulaa. Lisää tuoremehu ja ohrakas ja sekoita.
6. Kaada kastike päällimmäiseksi leikkeiden päälle ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
7. Koristele tarjolle vietäessä persiljalla ja roseepippurilla. Tarjoa lisäkkeeksi ruis- tai kaurariisiä ja salaattia.
Karpalohyytelö
1 prk (150 g) ranskankermaa
2 prk bulgarianjogurttia
1,5 dl vahvaa karpalomehua
2 dl sokeria
6 kpl liivatelehtiä
0,5 dl karpalomehua
kastike:
0,5 dl karpalomehua
0,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl ohrakasta
2 dl vettä
koristeeksi:
(sokerihuurrutettuja) karpaloita
1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään, väljään veteen.
2. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti, karpalomehu, sokeri ja vanilliinisokeri. Kuumenna 0,5 dl karpalomehua kuumaksi ja lisää puristellut, valutetut liivatelehdet. Sekoita että lehdet sulavat. Jäähdytä hiukan. Kaada seos massan joukkoon ja sekoita.
3. Huuhtele kakkuvuoka kylmällä vedellä. Kaada massa vuokaan ja laita kelmu päälle. Laita kylmään 3-4 tunniksi tai seuraavaan päivään.
4. Sokeroi karpalot ja laita pakastimeen. Sekoita välillä.
5. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille (huuhtele kuumalla vuoan reunat, irtoaa paremmin reunoista).
6. Laita kattilaan karpalomehu, vesi, ohrakas ja sokeri. Sekoita koko ajan ja kiehauta.
7. Sekoita joukkoon vanilliinikastike ja anna jäähtyä hiukan ennen kaatamista tarjoiluvadille hyytelön reunoille ja keskelle.
Uusimmat
-
08:21
Milloin alle 12-vuotiaita lapsia voidaan alkaa rokottaa Suomessa koronavirusta vastaan? Asiantuntija vastaa
-
08:20
"On ne kovia...rahan takia sitä ei kukaan tee" – suomalaishiihtäjien takana intohimoinen joukko, jossa voi saada velhon maineen
-
08:06
Teemu, 40, leikki lastensa kanssa imukuppinuolilla, järkyttyi omasta peilikuvastaan seuraavana aamuna – "Selitys ei ole uskottavimmasta päästä"
-
08:03
Sara Parikka tuli tunnetuksi Salkkarit-tähtenä – nyt hän on satojen tuhansien seuraama somevaikuttaja, joka työllistää myös lapsensa: "Minulla on tarkat rajat"
-
08:02
SM-liigan isoimman sensaation takana poikkeuksellinen tarina – kuka on yli 20 maalin mies Robert Rooba?
-
08:01
85-vuotias dalai-lama sai AstraZenecan koronarokotteen: "Useammalla ihmisellä tulisi olla rohkeutta ottaa pistos"
-
07:57
Oikeus määräsi koiran tapettavaksi – rottweiler-uros hyökkäili jatkuvasti ihmisten kimppuun: naisen sormi murtui pureman voimasta
-
07:48
Iivo Niskanen taistelee tänään MM-kullasta, Isometsä huomauttaa epäilijöitä – "Iivon laariinhan se sataa"
-
07:30
Sihvonen: Onko tässä SM-liigan paras pelaaja? Jäätävän laukauksen taakse piiloutuu maagisia piirteitä
-
07:28
Missä tehot? Patrik Laineen tuska kasvaa – Eeli Tolvasen tarkka tykki puhui, suomalainen maalivahtilupaus debytoi NHL:ssä
-
07:05
Rannalta löytyi 60-vuotias pulloposti – tällainen oli viesti: "Pitäisi varmaan kiittää..."
-
07:02
Suomalainen missikaunotar Aja silvottiin nelivuotiaana metsäaukiolla: "Muistan jokaisen veistä vetäneen käden liikkeen"
-
06:52
MM-hiihtojen päätteeksi jämerä suomalaisavautuminen, mutta onko FIS valmis muutokseen? "Jokainen voi ajatella millaisen myllerryksen se aiheuttaisi"
-
06:44
Tullin koronakoirat eivät pääsekään töihin: Ministeriön mukaan lääketieteellinen näyttö ei riitä, tulli on hämmentynyt – "Koulutetut koirat eivät voi odottaa loputtomiin"
-
06:39
Sunnuntain suomalaiset Oberstdorfin MM-kisoissa: Viimeinen tanssi – parketilla Iivo Niskanen
-
06:05
Tulitaistelu keskellä Helsinkiä, sinkohyökkäys jengitiloihin ja kranaatti-isku baariin – näin moottoripyöräjengit kasvoivat verellä ja väkivallalla
-
06:00
Therese Johaug ärähtää saksalaisvalmentajan kohuehdotukselle – "Hänen pitäisi tutkia muiden maiden toimintatapoja, ennen kuin avaa suunsa"
-
05:31
Myanmar pyytää Intiaa palauttamaan turvaa hakeneita poliiseja – kieltäytyivät tottelemasta sotilasjuntan käskyjä
-
05:17
Ulkomailta kasveja tilaavaa harrastajaa voi odottaa paperisota: "Tulee varmaan jonkin verran virallisten teiden ohi"
-
04:53
Siperiassa Objokeen päässyt öljyä – jäisellä joella näkyi suuria liekkejä
-
Lataa lisää