Mainos

22 tyttöä kuoli lastenkodin palossa Guatemalassa – laitoksessa myös hyväksikäyttöepäilyjä

22 nuorta kuoli ja 38 loukkaantui, kun lastenkoti paloi Guatemalassa. Palo syttyi, kun nuoret protestoivat laitoksen kaameita oloja vastaan.

22 teinityttöä kuoli tulipalossa valtiollisessa lastenkodissa Guartemalassa San Jose Pinulassa. Viranomaisten mukaan 38 on loukkaantunut ja 16:den tila on vakava.

Palon uskotaan syttyneen, kun nuoret osoittivat mieltään laitoksen oloja vastaan, ja osa yritti paeta.

– Teini-ikäisille tarjoiltiin ruokaa, kun joku heistä sytytti patjansa tuleen. Niin palo alkoi, sanoi lasten oikeuksia ajava syyttäjä Abner Paredes AFP:n mukaan.

Guatemalan presidentti Jimmy Morales on määrännyt lastenkodin johtajan erotettavaksi. Guatemalaan on julistettu kolmen päivän suruaika.

Kuolleet tytöt ovat 14–17-vuotiaita.

Lastenkoti halutaan sulkea

Virgin of the Assumption Safe Homeen määrätään viranomaisten päätöksellä alle 18-vuotiaita, jotka ovat joutuneet kokemaan kotonaan perheväkivaltaa tai joilla ei ole vakituista asuinpaikkaa.

Lastenkodin oloista on kuitenkin tehty lukuisia kanteluita ja monia lapsia on karannut laitoksesta. Se on suunniteltu 400 henkilölle, mutta ihmisiä on siellä AFP:n mukaan kaksinkertainen määrä.

Guatemalalaismediat raportoivat seksuaalisesta hyväksikäytöstä laitoksessa. Myös syyttäjä Hilda Morales huomauttaa AFP:n mukaan, että jotkut laitoksen asukkaat ovat kertoneet seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Morales toivoo, että lastenkoti suljettaisiin, sillä viranomaiset eivät ole kyenneet puuttumaan ongelmiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.