22.9.2003 Punajuuririsotto ja punajuurimuffinit

Punajuuririsotto ja lohimedaljonki


4 hengelle

1 punasipuli
1 keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
3 punajuurta
3 dl risottoriisiä
3 rkl öljyä
4 dl valkoviiniä
0,5 l kasvislientä
suolaa ja pippuria
1 dl parmesaaniraastetta

1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää riisi ja kuullota hetki.
3. Lisää hienonnettu sipuli, punajuuriraaste ja valkoviini. Sekoita hyvin.
4. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä pienissä erissä. Lisää kasvislientä aina kun neste on imeytynyt.
5. Jatka, kunnes riisi on kypsää. Risoton pitää jäädä mehukkaaksi.
6. Lopuksi lisää parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

Punajuurimuffinit

2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl raastettua punajuurta
1 dl öljyä tai margariinia

100 g sulatejuustoa
100 g maitorahkaa
0,5 rkl maitoa
1 rkl sitruunamehua
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl punajuurimehua

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mausteet jauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon.
2. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Lisää punajuuriraaste ja rasva taikinaan.
3. Voitele muffinivuoat ja jaa taikina vuokiin. Paista uunissa 200-asteessa n. 30 minuuttia.
4. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus muffinien päälle.

Vinkki: Kokeile punajuuren tilalla porkkanaa tai kesäkurpitsaa.


Lue myös:

    Uusimmat