Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

22.9.2003 Punajuuririsotto ja punajuurimuffinit

Julkaistu 22.09.2003 16:27

Punajuuririsotto ja lohimedaljonki


4 hengelle

Punajuuririsotto ja lohimedaljonki

Punajuuririsotto ja lohimedaljonkiCopyright MTV Oy 2003

1 punasipuli
1 keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
3 punajuurta
3 dl risottoriisiä
3 rkl öljyä
4 dl valkoviiniä
0,5 l kasvislientä
suolaa ja pippuria
1 dl parmesaaniraastetta

1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää riisi ja kuullota hetki.
3. Lisää hienonnettu sipuli, punajuuriraaste ja valkoviini. Sekoita hyvin.
4. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä pienissä erissä. Lisää kasvislientä aina kun neste on imeytynyt.
5. Jatka, kunnes riisi on kypsää. Risoton pitää jäädä mehukkaaksi.
6. Lopuksi lisää parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

Punajuurimuffinit

PunajuurimuffinitPunajuurimuffinitCopyright MTV Oy 2003

2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl raastettua punajuurta
1 dl öljyä tai margariinia

100 g sulatejuustoa
100 g maitorahkaa
0,5 rkl maitoa
1 rkl sitruunamehua
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl punajuurimehua

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mausteet jauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon.
2. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Lisää punajuuriraaste ja rasva taikinaan.
3. Voitele muffinivuoat ja jaa taikina vuokiin. Paista uunissa 200-asteessa n. 30 minuuttia.
4. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus muffinien päälle.

Vinkki: Kokeile punajuuren tilalla porkkanaa tai kesäkurpitsaa.


Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."