22.11. Tortellinivuoka ja päärynätähtitortut

Tortellinivuoka

  • 2 pkt valmiita tortellineja maun mukaan
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl oreganoa
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 100 g valkosipulituorejuustoa
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka öljyä
  • 100 g juustoraastetta

Keitä tortellinit juuri ja juuri kypsiksi ja valuta hyvin.

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa. Kaada pannulle tomaattimurska ja lisää mausteet. Kiehauta.

Lisää sitten tuorejuusto ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Laita tortellinit kevyesti voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastike.

Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Tarjoile salaatin kera.

Päärynätähtitortut

  • 1 pkt voi- tai lehtitaikinalevyjä
  • 2 dl päärynä- tai omenahilloa
  • 2 tuoretta päärynää
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 1 kananmuna
  • tomusokeria

Ota pakastetaikinalevyt sulamaan noin 30 minuutiksi huoneen lämpöön.

Sekoita hillon joukkoon inkivääri sekä neilikka.

Kuori ja leikkaa päärynä pieniksi kuutioiksi ja sekoita kuutiot hillon sekaan.

Leikkaa taikinalevyt puoliksi ja tee niihin n. 3 cm pitkät viillot jokaisen kulman keskeltä vinosti keskustaa kohti. Laita keskelle lusikallinen hilloa ja taittele joka toinen kulma täytteen päälle.

Voitele kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Ripottele jäähtyneiden torttujen päälle tomusokeria.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat