22.10.2002 Höyrytetyt kuharullat ja kasviskimara

2 kuhafileetä (130-150 g/kpl)
2 rkl yrttipippuri tms tuorejuustoa
puoli ruukkua rucolaa, pinaattia, tilliä tai ruohosipulia
ripaus suolaa
pippuria
4 cocktailtikkua

1. Silppua valitsemasi yrtti tai sallaatti.
2. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Levitä fileille pehmeä tuorejuusto ja ripottle sen päälle yrtit. Kietaise filee rullalle tai taita se kahtia ja kiinnitä tikuilla.
3. Kypsentämiseen sopii höyrykeitin, -kattila tai vokkipannu tai paistokasari+ sopivan kokoinen lautanen. Nosta kuharullat reunalliselle lautaselle ja nosta lautanen vokkiin, paistokasariin tai laakeaan höyrykattilaan. Kaada pannuun tai kasariin kiehuvaa vettä 2-3 cm:ä. Nosta päälle kansi ja kypsennä kalaa 8-10 minuuttia. Lihasmehua ja täytettä valuu vähän lautaselle, tarjoa se kastikkeena. Voit kypsentää kalan myös höyrykattilan ritiläosassa, mutta silloin mehut valuvat veden joukkoon. Tarjoa kala kalan kanssa kasviskimaraa ja ruisleipää.

Kasviskimara


(2:lle)

puolikas kapeaa kesäkurpitsaa
puolikas keltainen paprika
lohko kiinankaalia
pala palsternakkaa

1. Leikkaa paprika ja kiinankaali ohuiksi suikaleiksi.
2. Raasta kesäkurpitsa ja palsternakka karkeaksi raasteeksi.
3. Nosta raasteet höyrykattilan ritiläosaan omina kasoinaan tai sekoitettuna. Höyrytä kovan pehmeiksi. Kasvikset kypsyvät nopeasti, 4-5 minuutissa. Ripottele kypsien kasvisten joukkoon vähän yrttejä tai yrttisuolaa. Jos kasviksia jää, tarjoa ne kylmänä salaatin joukossa. Voit kypsentää sekä kalan että kasvikset myös mikrossa.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat