21-vuotias mies vangittu vanhuksen murhasta Lappeenrannassa – vainaja ehti virua asunnossa lähes viikon ennen löytymistä

Epäilty on vangittu tänään Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä murhasta. 1999 syntynyt mies on tunnustanut teon kiinnioton yhteydessä.

Vangitsemistietojen mukaan epäilty rikos on tapahtunut 9. syyskuuta eli viime keskiviikkona. 

Poliisi tiedotti aiemmin saaneensa sunnuntaina hätäkeskuksesta tarkistustehtävän Lappeenrannan keskustassa sijaitsevaan iäkkään ihmisen asuntoon. 

Läheiset olivat huolissaan asukkaasta, sillä he eivät olleet saaneet häntä kiinni puhelimitse eikä hän ollut avannut ovea.

Poliisit löysivät asukkaan asunnosta kuolleena. Virkavalta alkoi epäillä murhaa vainajan saamien vammojen ja tapahtumapaikan perusteella.

– Hänet tavoitettiin sunnuntaina ja otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä. Kiinnioton yhteydessä epäilty oli myöntänyt surmanneensa kyseisen iäkkään henkilön, poliisi kertoi tiedotteessaan. 

Murhan rikosnimikettä tukevat esimerkiksi raaka tai erityisen julma tekotapa ja teon taustalla oleva suunnitelmallisuus.

Tapauksen tutkinnanjohtajan Etelä-Saimaalle antaman haastattelun mukaan murhan rikosnimike on tässä tilanteessa perusteltu muun muassa siksi, että uhri oli "hyvin iäkäs ja puolustuskyvytön".

Tutkinnanjohtaja ei kommentoi uhrin ja epäillyn suhdetta toisiinsa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja