Mainos

20 yksikköä sammutti tulipaloa Uudenkaupungin puutalokorttelissa – "Suurpalon vaara oli suuri"

0:45

Isokokoinen puurakennus on tuhoutunut täysin eilen illalla syttyneessä tulipalossa Uudessakaupungissa. Päivystävän palomestarin mukaan suurpalon vaara oli suuri, koska palanut rakennus sijaitsee puutalokorttelissa. Palo saatiin kuitenkin rajattua, eikä se levinnyt viereisiin puutaloihin.

Uudessakaupungissa Blasienholmankadulla eilen illalla tuleen syttyneet puurakennukset vaurioituivat pahasti, sillä ne olivat jo täyden palon vaiheessa palokunnan saapuessa paikalle, kertoo päivystävä päällikkö Torbjörn Lindström.

Lindströmin mukaan sammutus- ja raivaustyöt kestivät myöhään yöhön, noin kello 2.30 saakka. Aamupäivällä palokunta vielä vartioi paloaluetta.

– Kyseessä oli suuri L:n muotoinen puurakennus, johon kuuluu asuinosan lisäksi myös liiteri- ja muita varastorakennuksia. Rakennus on kooltaan melkein puoli korttelia, päivystävä päällikkö kertoo.

Vieressä sijaitseva iso puurakennus evakuoitiin aluksi, mutta sen asukas pääsi palaamaan kotiinsa sen jälkeen, kun palo oli saatu rajattua myöhemmin illalla.

Suurpalon vaara oli iso 

Palanut rakennus sijaitsee Uudenkaupungin keskustassa puutalokorttelissa. Päivystävän palomestarin mukaan suurpalon vaara oli suuri, ja paikalle lähetettiinkin parikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.

– Kohde oli todella iso ja se sijaitsee keskeisellä paikalla puutalokorttelistossa. Leviämisen vaara oli todella suuri, Lindström sanoo MTV Uutisille. 

Palokunnan hälytti paikalle ohikulkija.

– Ohikulkija näki, että liekit löivät katon läpi. Kun palolaitoksen ensimmäinen auto saapui paikalle, rakennus oli jo kauttaaltaan tulessa, vaikka paloasema sijaitsee ihan lähellä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.