20.9. Tofu-kaalikääryleet ja pähkinä-perunamuusi

Tofu-kaalikääryleet

  • 1 iso (n. 1 kg) savoijinkaali
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ruokaöljyä kuullotukseen
  • 2 dl sekalaisia sieniä esim. tuoreita tai säilöttyjä metsäsieniä tai kasvatettuja siitakesieniä
  • 1 pkt marinoitua tofua (n. 300 g)
  • 100 g soijajuustoa raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • mustapippurirouhetta
  • voiteluun hunajaa ja kasvilientä

Poista kaalista kanta ja rikkinäiset päällislehdet. Keitä kaalia suolavedessä noin 15 min, kunnes lehdet irtoilevat pikkuhiljaa. Nosta kaali pöydälle ja irrota lehdet kaalikerästä. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä pannulla. Silppua sienet ja lisää ne pannulle. Paista hetki kunnes sienistä on haihtunut nestettä.

Murskaa tofu haarukalla hienoksi ja lisää se pannulle mausteiden kanssa. Kuullota hetki. Kaada täyte syvään kulhoon ja raasta joukkoon juusto. Sekoita hyvin. Täytä kaalinlehtiä tofu täytteellä ja kieritä ne tiukaksi rullaksi ja nosta uunivuokaan. Kaada uunivuoan pohjalle hieman kasvislientä ja valele kääryleet hunajalla.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30 min.

Pähkinä-perunamuusi

  • n. 8 isoa perunaa
  • n. 2 dl kauramaitoa
  • 2 dl pähkinärouhetta
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta

Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Kuumenna kauramaito ja kaada se perunoiden joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella perunat muusiksi ja sekoita lopuksi pähkinärouhe joukkoon.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat