20.3. Yrttikuorrutettua lammasta

  • 600 g lampaan ulkofileetä
  • Marinadi
  • 1 dl öljyä
  • 1-2 salottisipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • rosmariinia
  • timjamia
  • musta- ja valkopippuria myllystä

Poista lampaanfileestä näkyvä rasva ja marinoi niitä 1-2 vrk marinadissa, jonka olet sekoittanut yllä olevista aineista.

Yrttikuorrutus

  • 1 dl basilikan lehtiä
  • 1 dl persiljaa
  • 1 dl ruohosipulia
  • 0,5 tl karkeaa suolaa
  • 2-3 dl maustamatonta majoneesia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl raastettua valkosita leipää
  • musta- ja valkopippuria myllystä

Hienonna yrtit ja suola monitoimikoneessa. Lisää majoneesi ja valea leipä ja sekoita tasaiseksi. Mausta valkosipulilla ja pippurilla.

Tarkista suola.

Ruskista marinoidut lampaanfileet kevyesti pannulla ja mausta ne pippurilla ja suolalla. Sivele yrttikuorrutus fileiden päälle ja paista 200 C uunissa noin 5 minuuttia. Mehevimmillään fileet ovat, kun liha on sisältä hieman punertavaa ja pinnalta kauniin ruskeaa.

Tarjoile tuoreiden vihennesten kanssa. Lampaan kanssa sopii mainiosti myös perunapaistos.

Perunapaistos

  • 250 g uuniperunaa
  • 100 g voita
  • valkopippuria
  • suolaa

Kypsennä perunoita 200 C uunissa noin tunti. Kuori perunat ja survo voin ja mausteiden kanssa. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se voideltuihin annosvuokiin. Paista 200 C uunissa noin 15 minuuttia.

Kumoa paistokset lautaselle rapea pinta ylöspäin.

Resepti: Antti Vahtera

Lue myös:

    Uusimmat