Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

20.3. Yrttikuorrutettua lammasta

Julkaistu 20.03.2008 00:00
  • 600 g lampaan ulkofileetä
  • Marinadi
  • 1 dl öljyä
  • 1-2 salottisipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • rosmariinia
  • timjamia
  • musta- ja valkopippuria myllystä

Poista lampaanfileestä näkyvä rasva ja marinoi niitä 1-2 vrk marinadissa, jonka olet sekoittanut yllä olevista aineista.

Yrttikuorrutus

  • 1 dl basilikan lehtiä
  • 1 dl persiljaa
  • 1 dl ruohosipulia
  • 0,5 tl karkeaa suolaa
  • 2-3 dl maustamatonta majoneesia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl raastettua valkosita leipää
  • musta- ja valkopippuria myllystä

Hienonna yrtit ja suola monitoimikoneessa. Lisää majoneesi ja valea leipä ja sekoita tasaiseksi. Mausta valkosipulilla ja pippurilla.

Tarkista suola.

Ruskista marinoidut lampaanfileet kevyesti pannulla ja mausta ne pippurilla ja suolalla. Sivele yrttikuorrutus fileiden päälle ja paista 200 C uunissa noin 5 minuuttia. Mehevimmillään fileet ovat, kun liha on sisältä hieman punertavaa ja pinnalta kauniin ruskeaa.

Tarjoile tuoreiden vihennesten kanssa. Lampaan kanssa sopii mainiosti myös perunapaistos.

Perunapaistos

  • 250 g uuniperunaa
  • 100 g voita
  • valkopippuria
  • suolaa

Kypsennä perunoita 200 C uunissa noin tunti. Kuori perunat ja survo voin ja mausteiden kanssa. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se voideltuihin annosvuokiin. Paista 200 C uunissa noin 15 minuuttia.

Kumoa paistokset lautaselle rapea pinta ylöspäin.

Resepti: Antti Vahtera

Lisää aiheesta:

Helppo vaihtoehto kreikkalaiselle salaatille – Tiina ylistää: "Täydellisen raikas"Diabeteslääkäri päivästä, jolloin sai itse älypumpun: "Olin yhtäkkiä vapaa"Kuski ajoi suojatietä ylittävän nenän edestä ja keskisormi nousi – poliisilta kova ratkaisuKysely: Diabeetikot pääsevät lääkäriin liian harvoin – "He ovat pimennossa"Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"Suomen tiet ovat huonossa kunnossa, eikä parannusta näy – "Synkältä näyttää"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:09
    Ruoka

    Helppo vaihtoehto kreikkalaiselle salaatille – Tiina ylistää: "Täydellisen raikas"

  • 16:29
    Diabetes

    Diabeteslääkäri päivästä, jolloin sai itse älypumpun: "Olin yhtäkkiä vapaa"

  • 13:51
    Liikenne

    Kuski ajoi suojatietä ylittävän nenän edestä ja keskisormi nousi – poliisilta kova ratkaisu

  • 13:08
    Diabetes

    Kysely: Diabeetikot pääsevät lääkäriin liian harvoin – "He ovat pimennossa"

  • 10:33
    Jauheliha

    Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"