Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

2.6. Piknik-reseptikisan voittajat

Julkaistu 02.06.2006 00:00

Piknikpiirakat

(n.16 kpl)

  • 1 pkt voi- tai lehtitaikinalevyjä (500 g)
  • Täyte:
  • 200 g savukinkkua suikaleina
  • 200 g juustoraastetta (tai 100 g juustoraastetta ja 100 g auramuruja)
  • 3 kananmunaa
  • 1 tlk smetanaa
  • 1 rkl tuoretta persiljaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • hienonnettua musta- ja valkopippuria

Taikina kannattaa ottaa sulamaan ajoissa, ainakin 45 minuuttia ennen käyttöä. Sekoita täytteen aineet keskenään. Piirakoihin kannattaa käyttää mieluiten folio- tai alumiinimuotteja tai sitten kahta paperista muffinivuokaa päällekkäin. Leikkaa voi- tai lehtitaikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi, näin saat 16 pientä piirakkapohjaa. Levitä taikinapalanen muotin pohjaan ja reunoille. Sekoita kulhossa kinkkusuikaleet, juustoraaste, kananmunat, smetana, persilja sekä mausteet. Lusikoi täytettä vuokiin taikinan päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 20-30 minuuttia.

Resepti: Tuula Lång

Kookossuklaaruudut

  • Pohja:
  • 150 g voita
  • 6 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 300 g kookoshiutaleita
  • Kuorrutus:
  • 100 g suklaata
  • 50 g kookosrasvaa
  • Koristeluun:
  • 100 g kookoshiutaleita
  • Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon vaniljasokeri, voisula, kookoshiutaleet sekä jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    Valmista kuorrutus: sulata suklaa ja kookosrasva kattilassa miedolla lämmöllä. Jäähdytä ja levitä paistetun vielä lämpimän pohjan päälle. Paahda kuivalla, mutta kuumalla pannulla kookoshiutaleet kullanruskeiksi. Ripottele pohjan päälle, paloittele ja nauti.

    Resepti: Liimatainen Sanna

    Lisää aiheesta:

    Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohteluaTomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensäMuutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosiHelsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttääAntibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 15:05
      Painonhallinta

      Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohtelua

    • 12:58
      Ruoka

      Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä

    • 10:40
      Lifestyle

      Muutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa

    • 08:12
      Ehkäisy

      1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi

    • 06:29
      Ruoka

      Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää