Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

2.4.2003 Yömämmi ja mämmimalja

Julkaistu 17.04.2003 14:17

Vieraana taiteilija, konsultti, kotitalousopettaja Tello Anttila kertomassa maalauksistaan ja mämmin erilaisista tarjoiluvahtoehdoista.

Yömämmi (2 annosta)


2 isoa savusilakkaa
1 dl mämmiä
1 mauste- tai suolakurkku silputtuna
1 tölkki (pieni) smetanaa
kaprista, tuoretta rosmariinia, murskattuja katajanmarjoja tai mustapippureita
pala sitruunaa

1. Varaa tarjoiluastiaan silakoitten lisäksi tila mämmille ja smetanalle.
2. Aseta silakat vadille.
3. Annostele mämmi ja kurkkusilppu sekä smetana omiin pieniin astioihinsa.
4. Viimeistele vati kapriksilla, rosmariinilla, murskatuilla mausteilla ja sitruunalla.

Mämmimalja (8 annosta)

Taiteilija Tello Anttilan mämmimalja
Taiteilija Tello Anttilan mämmimaljaCopyright MTV Oy 2003

250 g kuivattuja aprikooseja
sokeria, sitruunanmehua tai 3 dl aprikoosi- tai sitrushilloa tai sokeroituja marjoja
2 dl kermaa vatkattuna
1 tölkki maitorahkaa
sokeria
vanilliinisokeria
sitruunaa
pala tuoretta inkivääriä raasteena
sitruunan kuorta suikaleina
kardemummaa
350 g makeaa mämmiä

1. Tee aprikooseista sose joko mikrossa tai liedellä keittäen (lisää makeutusaine ja sitruunanmehua).
2. Sekoita kermavaahto maitorahkaan ja mausta sitruunalla, sokerilla sekä vaniljalla. Kevyen version saat kun ohennat rahkan maidolla ja makeutat makeutusaineella. Voit käyttää nakeutusainetta myös marjoihin tai hilloon.
3. Levitä tarjoilumaljaan mämmi. Sirottele päälle inkivääriraaste ja sitruunan kuorisuikaleet.
4. Peitä aprikoosisoseella. Lisää viimeksi rahkaseos. Annosmaljoihin tai laseihin voit rakentaa useita kerroksia. Koristele haluamallasi tavalla marengeilla, säilötyillä aprikoosin puolikkailla, marjoilla, värjätyllä sokerilla tm. Elävä ruusu antaa säväyksen.

Vinkki: kun on juhlasta kyse, tarjoa lasillinen punssia tai pikku pikarillinen likööriä kastikkeeksi.




Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Yömämmi, 100 g

Ravintosisältö / 100 g:
Energia 0,67 MJ / 160 kcal
Prot. 8 g, hh 5 g, ra. 12 g

Mämmimalja, 100 g
Ravintosisältö / 100 g:
Energia 0,62 MJ / 150 kcal
Prot. 3 g, hh 19 g, ra. 6 g

Lisää aiheesta:

Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiinejaTätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"Viikkohoroskooppi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • 13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • 11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi

  • 08:15
    Asian ytimessä.doc

    Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"