19-vuotias norjalainen iski Liverpoolin kanveesiin, mietti tuuletusta ennen kuin pallo oli edes maalissa – isälle lähti tikari heti pelin jälkeen

Red Bull Salzburgin 19-vuotias norjalaishyökkääjä Erling Braut Håland sai Liverpoolin sydämen pysähtymään tuomalla vierasjoukkueen tasoihin kolmen maalin takaa jalkapallon Mestarien liigassa. Håland lähetti heti ottelun jälkeen piikikkäät terveiset isälleen, vaikka ottelu päättyikin Salzburgin 3-4-tappioon.

Liverpool lasketteli nopeasti turvalliselta vaikuttaneeseen 3-0-johtoon Sadio Manén, Andrew Robertsonin ja Mohamed Salahin maaleilla. Turvallisuus oli vain harhaa, kun vierasjoukkue alkoi iskeä takaisin. Ensin osui Hwang Hee-chan, sitten Takumi Minamino.

Håland vaihdettiin kentällä toisen puoliajan alussa ja hän pääsi ensimmäisellä pallokosketuksellaan viimeistelemään tasoitusosuman tyhjään maaliin Minaminon loisteliaasta syötöstä.

– Hieno esityö "Takilta". Minun piti suunnitella tuuletus ennen kuin edes näin pallon maalissa, Håland hehkui norjalaisen TV2:n haastattelussa.

Mestarien liigan avausottelussa Genkiä vastaan Håland mätti hattutempun. Hän on historian neljäs pelaaja, joka onnistuu tekemään neljä maalia kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Mestarien liigassa. Liverpool-ottelun jälkeen hän kuittaili isälleen Alf-Inge Hålandille, joka pelasi omalla peliurallaan Valioliigassa.

– Olemme nyt tehneet yhtä monta maalia Anfieldillä. Hän on pitkään paasannut minulle siitä, että hän on tehnyt maalin täällä. Nyt voin sanoa hänelle samoin, Håland hymyili.

Lopulta Salzburgin komea nousu lässähti, kun Salah pelasti illan toisella maalillaan Liverpoolille täyden pistepotin.

– Ihan hullu ottelu, mutta me osoitimme pystyvämme saavuttamaan jotain isoimmalla näyttämöllä.

Lue myös:

    Uusimmat