19-vuotiaan tytön kehoa peittävät sadat tummat luomet – ja hän on ylpeä niistä

19-vuotias Ciera Swaringen on saanut koko ikänsä kuulla ilkeitä kommentteja liittyen hänen ulkonäköönsä: teinitytön kehoa peittävät kauttaaltaan sadat tummat luomet. Nuori naisenalku on kuitenkin oppinut olemaan sinut itsensä kanssa ja olemaan ylpeä erilaisuudestaan – ilkeistä puheista huolimatta.

Ciera Swaringen on tavallinen teinityttö Richfieldin pikkukaupungista, Pohjois-Carolinasta. Hän nuorin perheen kolmesta tyttärestä, valmistui viime toukokuussa koulusta, työskentelee paraikaa kenkäliikkeessä, hymyilee valokuvissa aitoa hymyä ja on korviaan myöten rakastunut poikaystäväänsä.

19. NC. Varattu.
Synnyin erilaisena.


Vaikka hän onkin tavallinen teinityttö, on hän saanut osakseen vuosien ajan kummeksuvia katseita ja säälimättömiä haukkuja niin tutuilta että tuntemattomilta, lapsilta sekä aikuisilta.

Syntymämerkki eli luomi on ihon tai limakalvon soluista muodostunut kasvain tai epämuodostuma.

Ihon pintakerroksessa on melanosyyttejä eli tummasoluja, jotka tuottavat melaniiniksi kutsuttua tummaa pigmenttiä. Tämä väriaine muun muassa suojelee ihoa auringonvalon ultraviolettisäteiltä. Melanosyytit ovat yleensä jakautuneet ihoon tasaisesti, mutta joskus ne kerääntyvät tummiksi saarekkeiksi, luomiksi.

Lähde: Tieku.fi

Cieralla on synnynnäinen ja erittäin harvinainen ihon tila, jonka myötä hänen ihoaan koristavat sadat isokokoiset syntymämerkit. Tummat luomet peittävät lähes 70 prosenttia hänen kehostaan – tämän kaltaisessa tilassa syntyy ainoastaan yksi 500 000 ihmistä kohden.

Kun Ciera syntyi, hänen ihonsa oli heti täynnä tummanruskeita, isokokoisia luomia, mikä säikäytti hoitohenkilökunnan. Lääkärintarkastuksessa kuitenkin selvisi, ettei tällä ole hengenhätää: kyseessä oli synnynnäinen ihosairaus, Congenital Melanocytic Naevi. Isoimmat jäljet sijoittuvat nuoren naisen alavartaloon.

Likajälkiä vai enkelin suudelmia?

19-vuotias Ciera Swaringen kertoo kärsineensä vuosien ajan kiusaamisesta, julmasta kohtelusta ja arvostelevista katseista. Kun Ciera aloitti koulun, hänen äitinsä selitti, että hänen luomensa ovat enkelin suudelmia – ja se ajatus jäi häneen kytemään. Hän varttui pienessä kylässä, jonka asukasluku on lähemmäs 600.

– Olen onnekas, että kasvoin pikkukaupungissa, koska suurin osa ihmisistä tiesi syntymämerkeistäni, joten tunsin oloni jokseenkin normaaliksi, Ciera kuvaa.

Kuitenkin erilainen ulkonäkö on aiheuttanut tilanteita, joissa Cieralle tuntemattomat ihmiset ovat häpeilemättä laukoneet törkeitä kommentteja.

– Muistan, kuinka eräs nuori poika nauroi minulle koulubussissa ja nimitti minua ”täplikkääksi koiraksi”, Ciera kertoo.

– Teinipojat ovat yleensä ensimmäisenä kommentoimassa nähdessään minut. He nimittelevät minua sanoin: ”Näytät likaiselta, mene suihkuun!”

Nuoresta iästään huolimatta Ciera on oppinut vuosien saatossa olemaan piittaamatta negatiivista kommenteista: hän on kääntänyt asian niin, että suurin osa ihmisistä, jotka tuijottavat häntä suu auki, eivät ole tottuneet näkemään mitään tällaista.

Ciera

Cieran Facebook-profiili on täynnä onnellisia omakuvia.

Luomia voidaan useimmiten poistaa leikkauksella, mutta Cieran kohdalla tämä on mahdotonta: luomet kasvavat kasvamistaan ja niitä ilmestyy koko ajan lisää. Teinityttö kuitenkin kertoo, ettei hän edes haluaisi poistattaa luomiaan: ne ovat osa häntä ja hänen identiteettiään.

– Olen ylpeä siitä, että olen erilainen ja loppujen lopuksi meissä kaikissa on jotain epätavallisista – oli se sitten sisäistä tai ulkoista, Ciera kuvailee.

– Jokainen meistä syntyy erilaisena, ja meidän kaikkien tulisi tuntea olonsa kauniiksi omassa ihossaan.

Jättimäiset luomet aiheuta suurta terveysriskiä, mutta Cieran tulee välttää auringossa oloa, sillä hänellä on suurempi riski sairastua ihosyöpään.

Onko sinulla erikoisia luomia tai syntymämerkkejä?

Koristaako sinun ihoasi erikoiset luomet tai syntymämerkit? Miten olet oppinut elämään erilaisten pigmenttihäiriöiden tai luomien kanssa, ovatko ne vaikuttaneet itsetuntoosi? Vastaa kyselyymme ja kerro oma tarinasi kuvan kera.

Lähteet: Dailytelegraph.com, Daily Mail, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat