19.9. Lohimedaljongit aurakuorrutuksella ja paistetut vihreät tomaatit

Lohimedaljongit

  • n. 1 kg lohifileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • n. 150 g Aurajuustoa

Leikkaa lohi neljään tasakokoiseen palaan. Leikkaa kunkin palan keskelle viilto nahkaan asti ja käännä medaljongeiksi. Ripottele palojen päälle suolaa ja pippuria. Paista medaljongeille väri nopeasti parilalla tai pannulla ja nosta ne uunivuokaan. Ripottele päälle Aurajuustoa ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 min.

Kylmä sitruunakastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • nippu ruohosipulia
  • 1 tl suolaa

Raasta sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Silppua ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile lohen kanssa.

Paistetut vihreät tomaatit

  • 4 kiinteää vihreää tomaattia
  • 1 dl grahamjauhoja
  • pari oksaa silputtua persiljaa
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • ripaus suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 50 g voita paistamiseen

Sekoita keskenään jauhot ja mausteet persiljaa lukuunottamatta. Leikkaa tomaatit paksuhkoiksi siivuiksi ja kieritä jauhoseoksessa. Paista pannulla voissa molemmilta puolilta pari minuuttia. Ripottele lopuksi tuore yrttisilppu siivujen päälle.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat