Lampaanpotka
- 4 kpl lampaan/karitsan potkaa
- 1 dl tuoreita yrttejä timjamia, minttua ja rosmariinia
- 1 rkl suolaa
- 1-2 l lihalientä
- 6 kpl laakerinlehteä
Suolaa raa’at lihat ja pyörittele ne yrteissä. Anna maustua tunnin ajan. Paista lihassyyt kiinni ja nostele potkat uunivuokaan lihaliemen kanssa. Lisää laakerinlehdet sekaan. Hauduta uunissa 140 asteessa 3-4 tunnin ajan. Säästä paistoliemi. Voit keittää siitä sen siivilöityäsi kastikkeen.
Uunijuurekset
- 1 palsternakka
- 1 iso sipuli
- 3 perunaa
- 2 porkkana
- 1 nauris
- 1 valkosipuli
- 25 g voisulaa
- 2 rkl samoja yrttejä kuin lampaallekin
- suolaa
- 1-2 rkl siirappia
Paloittele kuoritut juurekset ja pyörittele ne voisulan, mausteiden sekä siirapin kanssa sekaisin kulhossa ja kaada uunivuokaan. Kypsennä ja paahda ne uunissa 210 asteessa n. 30 min ajan.
Reseptit: Alex Nurmi