19.10. Haudutettu lampaanpotka ja juureksia

Lampaanpotka

  • 4 kpl lampaan/karitsan potkaa
  • 1 dl tuoreita yrttejä timjamia, minttua ja rosmariinia
  • 1 rkl suolaa
  • 1-2 l lihalientä
  • 6 kpl laakerinlehteä

Suolaa raa’at lihat ja pyörittele ne yrteissä. Anna maustua tunnin ajan. Paista lihassyyt kiinni ja nostele potkat uunivuokaan lihaliemen kanssa. Lisää laakerinlehdet sekaan. Hauduta uunissa 140 asteessa 3-4 tunnin ajan. Säästä paistoliemi. Voit keittää siitä sen siivilöityäsi kastikkeen.

Uunijuurekset

  • 1 palsternakka
  • 1 iso sipuli
  • 3 perunaa
  • 2 porkkana
  • 1 nauris
  • 1 valkosipuli
  • 25 g voisulaa
  • 2 rkl samoja yrttejä kuin lampaallekin
  • suolaa
  • 1-2 rkl siirappia

Paloittele kuoritut juurekset ja pyörittele ne voisulan, mausteiden sekä siirapin kanssa sekaisin kulhossa ja kaada uunivuokaan. Kypsennä ja paahda ne uunissa 210 asteessa n. 30 min ajan.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat