18-vuotiasta miestä syytetään seitsemän nuoren murhasta Panamassa – tunsiko tekijä uhrit?

18-vuotiasta nuorta miestä syytetään seitsemän nuoren murhasta Panamassa. Nuoret olivat retkellä Gatun-järvellä. 13 nuoren ryhmästä kuusi jäi henkiin. 

Uhrit löytyivät järven läheltä lauantaina ampumahaavat päässään. Nuorten perheet ilmoittivat heidät kadonneiksi, kun he eivät palanneet retkeltään perjantaina. 

Ryhmästä selvisi kuusi nuorta. Heidän kertomansa mukaan kaksi miestä oli uhkaillut heitä aseella. 

Asianajaja kiistää jyrkästi

Poliisi ei ole kertonut epäillyn nimeä, mutta varmisti, että hän asui samalla seudulla, josta kuusi uhria olivat kotoisin. Epäilty pidätettiin sunnuntaina sen jälkeen, kun eloonjääneet olivat kertoneet poliisille tuntomerkit. 

Epäiltyä syytetään murhista, naismurhista ja ryöstöstä. Epäillyn asianajajan mukaan epäilty on syytön, hän ei sovi eloonjääneiden antamaan kuvaukseen, eikä hän tuntenut ketään uhreista.

Tuomari määräsi, että hänet pidetään pidätettynä. Toista epäilyä etsitään yhä. 

Tunsiko tekijä uhrit?

Eloonjääneet kertoivat tutkijoille, että 13 opiskelijan ryhmä lähti retkelle Gatun-järvelle perjantaiaamuna.

Matkallaan pois järveltä he törmäsivät kahteen aseistettuun mieheen, joista toisella oli huppu päässä. Miehet varastivat heidän tavaransa, uhkailivat heitä, eivätkä päästäneet heitä lähtemään.

Yksi eloonjääneistä kertoi, että tekijä kutsui yhtä uhria nimeltä. Tästä sai kuvan, että tekijä tunsi uhrin. 

Kaikki seitsemän uhria olivat kotoisin Valle Verdestä Colónin maakunnasta. Eloonjääneet eivät olleet samasta kaupungista. Tämä on aiheuttanut spekulaatiota siitä, että tekijä halusi tappaa vain Valle Verdestä olevat. 

Poikkeuksellinen tapaus

Seitsemästä uhrista neljä oli naisia ja kolme miehiä. Iältään he olivat 17-22 -vuotiaita. Heidän ruumiinsa löytyivät lauantaiaamuna metsästä Espinarista. Paikallisten mukaan alue on rauhallinen ja yleisesti turvallinen. 

Viisi ruumista löytyi vanhan sota-aikaisen bunkkerin sisältä. Kaksi muuta uhria olivat siskoksia ja heidät oli jätetty bunkkerin ulkopuolelle. 

Siskosten äiti kertoi paikalliselle medialle, että hänen tyttärensä Azucena ja Yulissa olivat lähteneet järvelle ystäviensä kanssa, jotka olivat äidin kuvailun mukaan "kunnollisia nuoria". 

Kolmesta miesuhrista kaksi opiskeli yliopistossa ja yksi oli vielä lukioikäinen. 

Vastaavanlaiset joukkomurhat ovat epätavallisia Panamassa. Panamassa on jengitoimintaa, mutta ei yhtä vahvaa, kuin esimerkiksi El Salvadorissa. 

Lue myös:

    Uusimmat