18-vuotias Rene Rinnekangas sulatti suomalaisten sydämet ja yllättyi huomiosta – "Kyllä on hyvä fiilis lukea niitä juttuja"

Rene Rinnekangas sulatti suomalaisten sydämet positiivisella asenteellaan ja iloisilla kommenteillaan. 18-vuotias lumilautailija ei olympiaurakkansa jälkeen palannut kotiin, vaan jäi Pyeongchangiin kannustamaan muita suomalaisia.

Rinnekangas bongattiin esimerkiksi jääkiekkokatsomosta ja kisojen päätösviikonloppuna hiihtostadionilta. Hän sai olympialaisten aikana paljon julkisuutta perushärmäläisestä poikkeavan luonteensa ansiosta. Yllättikö huomio?

– No joo. Pakko myöntää, että olen vähän yllättynyt. Kyllä on hyvä fiilis lukea niitä juttuja. Kun aukaisee Facebookin, niin siellä saattoi niitä juttuja olla. Se oli hieno nähdä niitä, Rinnekangas sanoi tyypillisen iloisena.

Nuori tulevaisuudenlupaus loukkaantui slopestylen karsinnassa ja mursi ranteensa. "Ranteella ei onneksi hypätä", kuten Rinnekangas maanantaina sanoi. Hän nimittäin osallistui käsi paketissa myös big airin karsintaan, missä finaalipaikka jäi kahden pisteen päähän.

Kipsissä oli lautailujoukkueen osteopaatin Tuukka Häkkisen terveiset.

– "Tämä äijä on kovempi kuin mikään murtuma". Kiitos Tuukalle siitä tsempistä.

Lumilautailijat eivät usein halua lyödä mitään lukkoon tulevaisuutensa suhteen. Rinnekangas on siitäkin poikkeus, että hän olisi jo heti valmis lähtemään Pekingin talviolympialaisiin. Pyeongchang oli iisalmelaiselle niin hieno kokemus.

– No kyllä, kyllä! Oli älyttömän siistiä olla mukana. Iso kiitos siitä, että sain olla mukana. Toivottavasti seuraavissa olympialaisissa nähdään.

Lue myös:

    Uusimmat