Mainos

18 paikkaa, jotka ovat paljon likaisempia kuin vessanpönttö

Wc-istuimen, jos jonkin, uskoisi kuhisevan bakteereja enemmän kuin mikään muu kodin paikka. Se ei kuitenkaan ole totta.

Uskoisitko, että hissin napissa voi olla 40 kertaa enemmän bakteereja kuin wc-pöntössä? Bakteeripesät kuhisevat paikoissa, joihin kosketaan usein ja tietenkin likaisin käsin.

Wc-pöntön kuuraamisen lisäksi täytyisikin katse kiinnittää aivan muihin kodin bakteeripesiin. Tässä listaus niistä pahimmista. Seuraavana siivouspäivänä saatatkin hieman muuttaa rutiiniasi.

 1. Puhelin. Koska olet viimeksi pyyhkinyt puhelimesi kosketusnäytön? Niinpä. Tutkimusten mukaan puhelimen näytöllä voi olla jopa kymmenkertaisesti bakteereja verrattuna wc-pönttöön. Brittikyselyn perusteella jopa 75 prosenttia käyttää puhelintaan wc-pöntöllä istuessaan.
 2. Tabletti. Tabletin näytöltä on löydetty jopa 600 stafylokokkibakteeriaa. Wc-pöntöstä näitä löytyi vaivaiset 20.
 3. Tietokoneen näppäimistö.Erään lontoolaisen toimiston näppäimistöiltä löytyi keksimäärin viisi kertaa enemmän bakteereja kuin wc-pöntöstä.
 4. Pyykinpesukone. Pesukoneen luukku voi olla likaisempi kuin uskoisitkaan. Pyykinpesukoneista löytyy usein kolibakteereja.
 5. Pyyhe.Pyyhkeet ovat oiva kasvualusta bakteereille materiaalinsa, lämpönsä ja kosteutensa puolesta. Pyyhkeet keräävät itseensä kuollutta ihosolukkoa, kastuvat sitten ja muhivat lämpimässä ja kosteassa paikassa.
 6. Hammasharja. Erään tutkimuksen mukaan vessan vetäminen voi aiheuttaa roiskeita jopa kuuden metrin päähän wc-pöntöstä. Kuinka lähellä pidät hammasharjaasi?
 7. Vesihana. Pestessäsi käsiä tartut hanaan aina likaisin käsin. Keittiön hanat ovat muuten tuplasti likaisempia kuin kylpyhuoneen!
 8. Keittiösieni. Eräässä selvityksessä kävi ilmi, että jopa joka kymmenes keittiösieni- tai liina sisälsi salmonellaa.
 9. Valokatkaisin. Voit vain kuvitella, miten paljon bakteereja välittyy valokatkaisimien välityksellä – varsinkin julkisilla paikoilla.
 10. Käteinen. Raha kerää monen omistajan bakteerit itseensä ajan saatossa.
 11. Pankkiautomaatti. Oletko koskaan nähnyt, että pankkiautomaattia olisi putsattu? Tutkimusten mukaan jokainen pankkiautomaatin näppäin sisältää keskimäärin 1 200 pöpöä.
 12. Auton ohjauspyörä. Autoon astutaan usein suoraan ulkoilmasta – likaisin käsin. Auton ohjauspyörästä on löydetty jopa viisi kertaa enemmän bakteereja kuin wc-pöntöstä.
 13. Ravintolan ruokalista. Näitä ei pyyhitä puhtaiksi, joten ylimääräistä koskettelua listan sivuihin kannattaa välttää.
 14. Ostoskärryt. Kauppareissulla kosketellaan tuoreita raaka-aineita, joten ostoskärryjen tanko on oiva paikka laittaa bakteerit jakoon.
 15. Hissin nappulat. Ensi kerran, kun ryntäät innokkaasti painamaan hissin nappia, mieti uudestaan. Hissin nappulat voivat sisältää 40 kertaa enemmän pöpöjä kuin wc-pönttö. Ehkäpä valitset portaat ensi kerran?
 16. Käsilaukku. Laukut keräävät pöpöjä monesta yllä jo listatusta, kuten käteisestä rahasta ja puhelimesta.
 17. Eteismatto. Kodin matoista on löydetty huimat 700 kertaa enemmän bakteereja kuin wc-pöntöstä. Kolibakteereja, stafylokokkia ja salmonellaa löytyy erityisesti eteisen matosta.
 18. Leikkuulauta. Erityisesti raa’an lihan käsittely leikkuulaudalla kerää hurjasti bakteereja laudan pintaan. Veitsen jättämät uomat ovat aivan varma bakteeripesä.

Liesi puhtaaksi ruokasoodan avulla. Katso vinkki videolta:

Lähde: Tech Insider

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.