18 kertaa tähdistöotteluun valittu Detroit-legenda "Mr. Tiger" on kuollut

Baseballin suurnimiin kuuluva Al Kaline kuoli maanantaina 85-vuotiaana. Asiasta kertoi Detroit Free Press, jolle Kalinen perheen läheinen ystävä vahvisti asian. Kuolinsyytä ei kerrottu.

Kaline liittyi Detroit Tigersin riveihin 18-vuotiaana vuonna 1953. Hän pelasi seurassa lopulta 22 kautta ja sai liikanimen "Mr. Tiger". Hän pääsi 18 kertaa tähdistöotteluun ja palkittiin kymmenen kertaa Kultaisella räpylällä. 

Tigersin entinen pelaaja Justin Verlander ehti jo maanantaina Twitterissä muistelemaan Kalinea, jota hän kuvaili ystävälliseksi ja anteliaaksi mieheksi.

–  Toivon, että tietäisit kuinka paljon nautin keskusteluistamme baseballista ja elämästä tai vain tuesta vaikeina aikoina. Minulle on kunnia, että olen voinut kutsua sinua ystäväkseni kaikkien näiden vuosien ajan, 37-vuotias Verlander kirjoitti.

Vuonna 1974 päättyneen peliuran jälkeen Kaline liittyi seuran televisiotiimiin ja toimi seurassa eri tehtävissä loppuun asti.

Tigers jäädytti Kalinen pelinumeron kuusi vuonna 1980. Samana vuonna hänet hyväksyttiin baseballin kunniagalleria Hall of Fameen. Kaline oli vasta MLB-sarjan historian kymmenes pelaaja, joka hyväksyttiin kunniagalleriaan jo ensimmäisellä mahdollisella kerralla.

Lue myös:

    Uusimmat