18.8. Kokonainen yrttibroileri, grillatut valkosipulit ja grilliperunat sekä homejuustokastike

Yrttibroileri

  • 1 kokonainen broileri
  • 1 sitruuna
  • Tuoretta basilikaa
  • Tuoretta persiljaa
  • Tuoretta rakuunaa
  • Oliiviöljyä
  • Mustapippuria
  • Suolaa

Tee koipiin viillot, jotta broileri kypsyy tasaisesti. Mausta broileri sisältä suolalla ja pippurilla. Täytä broileri sitruunan paloilla ja muutamalla yrtinoksalla. Sido broileri koivet tiukasti kiinni puuvillanarulla, jotta se pysyy grillattaessa kasassa ja koivet eivät levähdä.

Sidonta: Kierrä naru (kaularangan alta) siipien päältä niin, että ne painuvat kylkiä vasten. Vedä naru selkäpuolelta peräpäähän ja sido koivet ristiin narulla.

Tee lopuista yrteistä nippu, jonka sidot tiukasti kiinni. Kaada öljyä mortteliin ja liota yrttinippua öljyssä. Maut irtoavat paremmin, jos murskaat nippua morttelissa.

Sivele broilerin pintaa oliiviöljyisellä yrttinipulla ja hiero pintaan pippuria ja suolaa. Grillaa kuumalla grillillä niin, että broileri saa väriä pintaan. Jatka kypsennystä noin 40-60 minuuttia. Voit valella broileria kypsymisen aikana yrttinipulla. Lihan kypsyyden voi todeta tikulla; kokeile tikulla koipireittä, jos neste on kirkasta on broileri kypsää.

Grilliperunat

  • 4 Rosamunda perunaa
  • Suolaa
  • Oliiviöljyä

Pese ja halkaise perunat. Sivele leikkuupinnalle suolaa ja oliiviöljyä ja nosta grilliin kypsymään broilerin seuraksi. Perunat kypsyvät noin 45 minuutissa riippuen perunan koosta.

Grillatut valkosipulit

  • 4-8 kokonaista valkosipulia
  • Voita
  • Foliota nyyttiin

Leikkaa kokonaiselta valkosipulilta hattu pois. Levitä voita valkosipulin päälle ja kääri se folioon. Nosta grilliin. Grillaa valkosipuleita noin 20 min.

Aurajuustokastike

  • 1 dl Aurajuusto-murua
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 silputtu punasipuli

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile kylmänä.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat