Punajuuri-coleslaw
- 200 g punakaalia
- 200 g valkokaalia
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 100 g etikkapunajuurisuikaletta
- 1 ½-2 dl majoneesia
- pippuria
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Leikkaa terävällä veitsellä tulitikun ohutta suikaletta pestyistä kaaleista, kuorituista sipulista ja porkkanoista. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon suola, etikka ja sokeri ja anna maustua mielellään yön yli. Painele suikaleet siivilässä ja valuta ylimääräinen neste pois. Lisää joukkoon punajuurisuikaleita, majoneesi, pippuri ja hienonnettu persilja. Sekoita hyvin.
Ruusukaali-perunasalaatti
- 300 g ruusukaalia
- 5 keitettyä perunaa
- 1 iso punasipuli
- oliiviöljyä
- 1 ruukku salaattia
- 2 keitettyä kananmunaa