18.12. punajuuri-coleslaw ja ruusukaali- perunasalaatti

Punajuuri-coleslaw

  • 200 g punakaalia
  • 200 g valkokaalia
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 100 g etikkapunajuurisuikaletta
  • 1 ½-2 dl majoneesia
  • pippuria
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Leikkaa terävällä veitsellä tulitikun ohutta suikaletta pestyistä kaaleista, kuorituista sipulista ja porkkanoista. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon suola, etikka ja sokeri ja anna maustua mielellään yön yli. Painele suikaleet siivilässä ja valuta ylimääräinen neste pois. Lisää joukkoon punajuurisuikaleita, majoneesi, pippuri ja hienonnettu persilja. Sekoita hyvin.

Ruusukaali-perunasalaatti

  • 300 g ruusukaalia
  • 5 keitettyä perunaa
  • 1 iso punasipuli
  • oliiviöljyä
  • 1 ruukku salaattia
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 2 rkl mantelirouhetta
  • 100 g sulatettuja pakasteherneitä
  • suolaa
  • mustapippuria

Keitä ruusukaalit napakan kypsiksi suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä ja jäähdytä kylmän veden alla. Leikkaa ne puoliksi ja nosta kulhoon. Leikkaa keitetyt perunat kuutioiksi, silppua sipuli ja lisää ne ruusukaalien kanssa kulhoon. Kaada muutama ruokalusikka oliiviöljyä joukkoon ja sekoita kevyesti. Revi pesty salaatti tarjoiluvadille ja nostele maustuneet raaka-aineet päälle. Koristele salaatti kananmunan lohkoilla, herneillä sekä mantelirouheella. Rouhi pinnalle mausteita.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat