18.11. Kotoinen italiamenu: Parmanpatongit, vahverotagliatelle ja kissankielet

Parmanpatongit

  • 2 kpl esipaistettua patonkia
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 4 siivua parmankinkkua
  • 3 tomaattia
  • 2 mozzarellapalloa
  • 0,25 mustapippuria
  • tuoretta basilikaa

Halkaise patongit. Voitele öljyllä ja lado päälle tommaativiipaleet, parmankinkkua ja mozzarellaa. Paista 200 asteessa n. 10 min.

Viimeistele tuoreilla basilikan lehdillä.

Vahverotagliatelle

  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 l suppilovahveroita
  • 2 dl ruokakermaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl hienonnettua valkopippuria
  • n. 400 g tagliatelle pastaa
  • nippu tuoretta basilikaa
  • nippu tuoretta rucolaa

Kypsennä hienonnettu sipuli öljyssä pannulla.

Lisää puhdistetut suppilovahverot ja kypsennä. Lisää kerma, mausta suolalla ja valkopippurilla ja jätä hetkeksi muhimaan.

Kypsennä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua hienonnettu basilika ja rucolasalaatti ja sekoita sienikastike kypsän tagliatellen joukkoon.

Lempeä sieniherkku on valmis nautittavaksi.

Kissankielet

  • 200 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g maitosuklaata
  • 100 g valkoista suklaata

Vaahdota margariini ja sokeri kuohkeaksi ja lisää muna. Sekoita suola ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja yhdistä ne vaahtoon. Rouhi suklaat ja sekoita rouheet tasaisesti taikinaan.

Pyöritä taikinasta pitkulaisia, parin sentin paksuisia patukoita, leikkaa ne 10 cm:n paloiksi ja painele leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista kissankieliä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Reseptit: Sirkka Knuutila, Teresa Välimäki / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat