17-vuotias poika tuomittiin tapon yrityksestä ja useista pahoinpitelyistä lähes 3 vuoden vankeuteen – kuristi koulukaveria "hirttosilmukalla"

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 2004 syntyneen pojan yli kahden vuoden vankeuteen lukuisista väkivaltarikoksista.

Tekoaikaan 15-vuotias poika katsottiin syylliseksi nuorena henkilönä tehtyyn tapon yritykseen, viiteen pahoinpitelyyn ja yhteen törkeään pahoinpitelyyn. Käräjäoikeus tuomitsi nuorukaisen kahden vuoden ja 7 kuukauden vankeuteen.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan yli 22 000 euroa uhrien kärsimyksiin ja oikeudenkäyntikuluihin liittyviä korvauksia.

Rikokset käsittävät sekä koulussa että koulun ulkopuolella tapahtunutta väkivaltaa vuoden 2019 kesäkuun ja joulukuun välisenä aikana.

Syytetty on nykyään 17-vuotias. Epäiltyjen rikosten tekoaikaan hän oli 15-vuotias. Uhreina oli kolme tekoaikaan 13-vuotiasta poikaa.

Vakavin syytekohta

Vakavin syytekohta, tapon yritys, koski "hirttosilmukkaa", jonka syytetty oli laittanut yhden uhrin kaulaan. Hän oli heittänyt köyden puunoksan yli ja roikkunut itse  kyykyasennossa köyden toisessa päässä.

Uhrin henki salpautui, mutta hän sai pyristeltyä itsensä irti. Oikeuden mukaan tekijän täytyi nuoresta iästään huolimatta ymmärtää, että uhri olisi saattanut menettää henkensä.

Rikokset tapahtuivat pienellä päijäthämäläisellä paikkakunnalla.  Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen. Tuomittu kiisti valtaosan syytteistään.

MTV Uutiset ei julkaise tuomitun nimeä hänen alaikäisyytensä vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja