17-vuotiaan Aatu Itkosen ei ole tarvinnut stressata kesätöistä: Nuori työllistää itsensä sekä kaksi muuta – "On vaikea olla tekemättä mitään"

0:30

17-vuotiaan Aatu Itkosen ei tarvinnut stressata kesätöistä. Itkonen on toiminut opiskelujen ohella taikurina neljän vuoden ajan sen lisäksi juontajana. Kesällä työt ovat jatkuneet.

Kesällä kouvolalaisen Itkosen töihin on tullut uusia kuvioita, sillä hän tekee nykyään myös podcastia Aatu kuliseissa ja iltapäiväreportaaseja radio Kaakolle. Myös keikkoja sekä yrittäjyyttä ja esiintymistä käsitteleviä luentoja kouluissa Itkonen on saanut lisää, ja toiminta on levinnyt aiempaa laajemmalle Suomeen. Nykyisin Itkonen työllistää itsensä lisäksi kaksi muuta.

– Ei tässä kesällä paljoa mitään muuta työtä olisi aika tehdä. Kesällä työn alla ovat olleet juontotyöt, radiotyöt ja podcast, Itkonen sanoo.

"Ihmisillä jää nimet ja tekemiset mieleen"

Vaikka Itkosen ei ole toisten nuorten tapaan tarvinnut kantaa huolta kesän työtilanteesta, ei keikkaluonteinen työ takaa varmaa työjatkumoa tulevaisuudessa. Silti työkokemuksesta on hyötyä.

– Tottakai kun tekee ja on esillä, ihmisillä jää nimet ja tekemiset mieleen, Itkonen sanoo.

Syksyllä työt jatkuvat tuttuun tapaan koulun ohella. Itkonen opiskelee Tampereella audiovisuaalista viestintää.

Vapaa-aikaa ei koulun ja töiden jälkeen paljoa jää, mutta Itkonen on tilanteeseen tyytyväinen.

– Itse olen sellainen henkilö, että on vaikea olla tekemättä mitään. Tämä sopii minulle oikein hyvin.

Koulu kannatta pitää ykkösenä

Työnteon ja opiskelun yhdistämisestä haaveville Itkosella on selkeä neuvo:

– Kannattaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Kannattaa miettiä, mikä omalta kannalta on tärkeintä. Koulu kannattaa pitää ykkösenä, niin olen itsekin pitänyt.

– Kannattaa myös oppia kärsivällisyyttä ja pitää motivaatio ja into yllä asioihin.

Sosiaalista mediaa joutuu hyödyntämään työssä, jossa on esillä ja itseään pitää markkinoida. Itkonen kehottaa olemaan antamatta somelle liikaa painoarvoa.

– Sosiaalinen media luo joskus paineita. Välillä postaukset mietityttävät itseänikin, että mitä laittaa someen ja millä tekstillä. Silti ei kannata ottaa liikaa stressiä.

Itkonen on ehtinyt keikkailemaan ja karttamaan työkokemusta. Tulevaisuuden tavoitteena siintää työt media-alalta.

– Juontotyöt ovat vieneet myös kameran eteen, ja sekin voisi olla tavoite, jota haluan tehdä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja