16-vuotiaan Tallinnan-loma sai iljettävän käänteen: Tyttö heräsi yöllä, kun tuttu viisikymppinen mies tarrasi kiinni ja tyydytti itseään

3:52
Poliisille ilmoitetut lapseen kohdistuneet seksuaalirikokset ovat nousseet hurjat 30 prosenttia. Katso video!

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut viisikymppisen miehen 16-vuotiaan tytön pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Mies oli kosketellut tuttua nuorta hotellihuoneessa lomamatkalla ja tyydyttänyt itseään.

Tuomioon johtaneet tapahtumat sattuivat vuoden 2018 kesällä Tallinnassa.

Mies ja tyttö olivat kaupungissa lomamatkalla ja majoittuivat samassa hotellihuoneessa. Mies oli tapahtuma-aikaan 49-vuotias. Tuomiosta ei käy ilmi, mikä on miehen ja tytön välinen suhde. Kaksikko oli nukkunut lomalla samassa sängyssä.

Kun teot alkoivat, tyttö oli nukkumassa. Hän kertoi poliisikuulusteluissa heränneensä siihen, että mies yrittää hivuttaa kättään hänen housuihinsa.

Kolme eri kertaa

Tyttö oli kertomansa perusteella järkyttynyt siitä, että mies oli alkanut kosketella häntä. Hän oli yrittänyt kääntyä pois tilanteesta ja alkanut itkeä.

Tilanne oli hänen mukaansa loppunut, kun humalassa ollut mies oli nukahtanut.

Pian tyttökin oli nukahtanut vain herätäkseen miehen ahdisteluun uudemman kerran. Tällä kertaa mies oli tytön mukaan tarttunut häntä rinnasta.

Myöhemmin mies oli vielä jatkanut tekoa kolmannen kerran ottamalla tyttöä kiinni takareidestä ja tyydyttämällä samalla itseään.

Mies kiisti, mutta vetosi myös uneen

Tyttö kertoi poliisikuulusteluissa, ettei hän ollut tapahtuneen jälkeen halukas kertomaan miehen käytöksestä kenellekään. Tapahtunut hävetti ja nolotti.

Kertomansa mukaan hän kuitenkin lopulta ymmärsi, ettei tapahtunut ollut hänen syytään ja päätti kertoa asiasta ystävälleen. Myöhemmin hän jakoi kokemuksensa myös tädilleen, joka kertoi asiasta tytön äidille.

Pian asiaa selviteltiin viranomaisvoimin.

Kun tapaus päätyi käräjäoikeuteen, miestä syytettiin pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Mies kiisti rikoksen. Hänen puolustuksessaan kuitenkin todettiin, että jos jotain syytteessä kuvattua oli tapahtunut, se oli hänen mukaansa tapahtunut unessa.

Vuosi ehdollista vankeutta

Oikeus uskoi tyttöä. Hänen kertomuksensa katsottiin sisällöltään johdonmukaiseksi, yksityiskohtaiseksi ja liioittelemattomaksi. Kertomuksen uskottavuutta tuki muun muassa se, että hän kertoi tapahtuneesta ystävälleen heti seuraavana päivänä.

Oikeus katsoi, että miehen teko loukkasi tytön seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Hänen katsottiin syyllistyneen syytteen mukaisesti pakottamiseen seksuaaliseen tekoon.

Rangaistukseksi miehelle määrättiin vuoden mittainen ehdollinen vankeusrangaistus. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan asianomistajalle yhteensä 6000 euroa kärsimyksestä sekä tilapäisestä haitasta.

Länsi-Uudemaan käräjäoikeus antoi ratkaisun viime viikolla. Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.  

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja