Mainos

15 vuoden NHL-uran pelannut ykkösvaraus ajautunut elämässä sivuraiteelle – etsii kaduilta yösijaa t-paidan riekaleet sukkina

3:08
Minnesotassa koko NHL-uransa pelannut Mikko Koivu päivitti kuulumisiaan.

15 vuoden NHL-uran pelannut Joe Murphy on ajautunut elämässään vaikeuksiin. Detroit Free Press kertoo tuoreessa artikkelissa pelaajan asuvan nykyisin pääosin kadulla, vaikka NHL Alumnin tukiverkosto oli mahdollistanut hänelle pysyvän asutuksen Kenorasta, Ontariosta.

Lehden toimittaja kertoo löytäneensä sekavan Murphyn etsimässä yösijaa sateisen Kenoran keskustassa. 799 NHL:n runkosarjaottelussa 528 pistettä tehneellä Murphylla ei ole sukkia, joten hän on sitonut märkiin jalkoihin t-paidan riekaleet.

Vuoden 1986 NHL:n varaustilaisuuden ykkösvaraus saa NHL-eläkettä 1000 euroa kuussa, mutta kertoo kuluttaneensa sen juhliin ja lääkkeisiin kuun yhdeksänteen päivään mennessä.

NHL Alumni -järjestö hankki Murphylle asunnon viime talveksi, mutta ex-pelaaja jätti talon omasta tahdostaan.

– En pyytänyt heiltä apua. He laittoivat minut huoneeseen ja sanoin, ettei huone toimi. Se tulee päättymään epäonneen, Murphy sanoi.

Toimittaja kertoo Murphyn uskovan vakaasti arkkienkeleihin ja henkiolentoihin.

– Minut yritettiin saada näyttämään huonolta sen järjestelyn avulla. Joku yrittää kontrolloida tätä kaupunkia ja hallita asioita. Sellaisesta pitää päästä eroon. He yrittävät hallita kaikkia täällä, joten he panivat minut sinne, Murphy sanoo.

Aivovammat tekivät peruuttamatonta vahinkoa Murphylle ja tämän mielenterveydelle jo tämän NHL-uran aikana. Murphyn sisko Cathy Pugliese vahvisti asian TSN:n dokumentissa vuosi sitten. Pugliese kertoi Murphyn alkoholiongelmasta ja huumeisiin sekaantumisesta. 

– Jos hänen aivonsa eivät olisi kolhiintuneet, hän ei olisi kajonnut huumeisiin, Murphyn sisko sanoi dokumentissa.

Murphy oli osa pelaajien joukkokannetta, jossa NHL haastettiin oikeuteen päävammojen ja niiden seurauksien vähättelystä. NHL sopi joukkokanteen yhteensä 18,9 miljoonan dollarin korvauksilla.

Murphy kiistää saaneensa 22 000 dollarin korvaussummaa. 75 000 dollarin arvoisista hoidoista hän on puolestaan kieltäytynyt.

Murphy on kaikesta huolimatta tulevaisuuden suhteen toiveikas.

– Seuraavien kuukausien aikana pääsen hyvään jamaan. Hyviä asioita tapahtuu ja odotan alkavaa NFL-kautta. Rakasta TV:tä ja urheilua.

Rahallista tukea tai apua Murphy ei kerro enää kaipaavansa, vaan haluaa vain olla yksin.

– Pidän yksityisyydestä. Se on omaa syytäni, Murphy sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja