15.9. Sitruunainen lohipasta ja tomaatti-sipulisalaatti

Sitruunainen lohipasta

  • 1 sipuli
  • 1-2 tl timjamia
  • 4 dl ruokakermaa
  • 500 g lohifileetä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka oliiviöljyä
  • 1 ruukku sitruunamelissaa
  • tagliatellepastaa
  • parmesaanijuustoa

Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi tilkassa oliiviöljyä. Lisää pannulle timjami, sitruunamehu ja raastettu kuori sekä ruokakerma, kiehauta ja hauduta hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuutioi nahaton lohifilee pieniksi kuutioiksi. Sekoita lohikuutiot ja hienonnettu sitruunamelissa kuumaan kastikkeeseen ja tarjoile keitetyn tagliatellen kanssa. Raasta pinnalle tuoretta parmesaania.

Tomaatti-sipulisalaatti

  • 3 reilua tomaattia
  • 1 pieni punasipuli
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

Viipaloi tomaatit ja sipulit ohuiksi viipaleiksi. Laita sipulirenkaat pieneen kulhoon ja ripottele niille suolaa ja ripaus sokeria. Kun sipulit ovat pehmeitä, sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä ja mustapippuria. Asettele tomaattiviipaleet kauniisti lautaselle ja levitä päälle sipulit. Kaada kulhoon jäävä kastike päälle ja tarjoile.

Reseptit: Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat