15.4.2004 Linssikeitto

Linssikeitto

Linssikeitto (4 annosta)

  • 4 dl punaisia linssejä
  • 1 sipuli
  • pieni pala juuriselleriä
  • 1/2 chilipalko
  • 3 rkl appelsiinin mehua
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • 4 dl kanalientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • voita tai öljyä
  • suolaa ja pippuria

Anna linssien liota vedessä yön yli. Kuori ja hienonna sipuli sekä selleri. Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Kuullota linssit, chili, appelsiininkuori, selleri ja sipuli voissa tai öljyssä pehmeiksi, n. 5 minuuttia. Lisää kanaliemi ja keitä noin 10minuutti kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää joukkoon kerma ja keitä vielä pari minuuttia. Tarkista maku ja parantele keitto appelsiininmehulla. Tarjoa keitto esim. leipäkrutonkien kera.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat