Mainos

14-vuotias rysäytti äitinsä autolla rajusti katolleen

Kainuun poliisi sai tiistai-iltana ilmoituksen, että henkilöauto oli suistunut tieltä ja pyörinyt vaarallisesti kaksi kertaa katon kautta ympäri Sotkamon meijerin pihassa.

Partion tullessa paikalle selvisi, että autoa oli ajanut vasta 14-vuotias sotkamolaispoika ja kyydissä oli ollut kaksi muuta poikaa.

Poika vietiin sairaalaan, jossa hän kertoi poliisille ottaneensa äitinsä auton luvatta käyttöön ja lähtenyt ajelemaan yhdessä kolmen kaverinsa kanssa.

Lyhyen ajon jälkeen poika oli menettänyt auton hallinnan Sotkamon meijerille johtavalla hiekkatiellä. Auto pyöri rajusti kaksi kertaa ympäri.

Kuljettaja sai kaksi verta vuotavaa haavaa päähänsä, muuten vammat olivat lieviä.

Poikaa epäillään nuorena henkilönä tehdyistä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

13-vuotias vei auton ja perävaunun

Sotkamossa sattui myös toinen teinipojan toilailu, kun 13-vuotias poika oli napannut Katinkullan edestä auton, jonka perässä oli peräkärry. Tapaus oli sattunut tiistaina kello 15 aikoihin.

Auton omistaja kertoi olleensa Katinkullassa töissä ja auto oli parkkeerattuna työpaikan edustalla, mistä naapuristossa asuva vuonna 1995 syntynyt poika oli auton ottanut käyttöönsä.

Pojan äiti oli myöhemmin palauttanut auton omistajalle. Auto ja kärry olivat kärsineet pieniä vaurioita käytön aikana.

Poliisi epäilee poikaa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta. Asiasta on ilmoitettu sosiaaliviranomaisille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.