13-vuotias poika yritti surmata 5-vuotiaan pikkusiskonsa – taustalta paljastui karu syy

Useita lasten tekemiä puukotuksia otsikoissa – rikostoimittaja kertoo, mitä tapauksista tiedetään 6:09
Videolla MTV Uutisten rikostoimittaja Eetu Ruonakoski kertoo tarkemmin siitä, mitä lasten tekemistä väkivallanteoista nyt tiedetään.

Poliisi sai valmiiksi tutkinnan tapauksesta, jossa isoveli oli tappaa pienen siskonsa.

Alakouluikäinen poika yritti surmata 5-vuotiaan pikkusiskonsa sisaruskateuden takia. MTV Uutiset kertoi Itä-Uudenmaan poliisin tutkimasta poikkeuksellisesta rikoksesta viime toukokuussa. Poliisi on nyt saanut jutun esitutkinnan valmiiksi.

13-vuotias poika yritti surmata sisaruksensa Itä-Uudellamaalla sijaitsevassa kunnassa viime huhtikuussa. Väkivallanteko tapahtui yöaikaan yksityisasunnossa.

Teossa käytettiin teräasetta, ja 5-vuotias sai väkivallasta hengenvaaralliset vammat. Hän kuitenkin selvisi.

12-vuotiasta poikaa epäillään 5-vuotiaan pikkusiskonsa murhan yrityksestä – ylilääkärin mukaan äärimmäisen harvinaista 6:40
Ylilääkärin mukaan epäily on äärimmäisen harvinainen – katso koko haastattelu videolta.

Poliisi tutki asiaa murhan yrityksenä. Poliisin mukaan teossa oli piirteitä sekä suunnitelmallisuudesta sekä erityisestä raakuudesta ja julmuudesta.

– Esitukinnassa on selvinnyt, että isoveli oli suunnitellut teon ennalta. Hän oli yöllä lyönyt teräaseella sisartaan kolme kertaa ylävartaloon aiheuttaen sisarelleen vakavia ja hengenvaarallisia vammoja. Teon katsotaan olleen suunnitelmallinen, raaka ja julma. Teon motiiviksi on ainakin jossain määrin selvinnyt pikkusisaren vanhemmilta saama huomio, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä tiedotteessa.

Esitutkinnassa väkivallanteon motiiviksi epäiltiin sisarusten välistä eripuraa. MTV:n tietojen mukaan poika koki, että pikkusiskoa suosittiin hänen kustannuksellaan, ja ettei häntä pidetty yhtä tärkeänä.

Jutun tutkinta on nyt valmistunut, eikä tapaus enää etene rikosoikeudellisessa mielessä. Asia ei mene syyttäjälle tai tuomioistuimeen, sillä epäilty ei ole ikänsä takia rikosoikeudellisessa vastuussa.

Lue myös:

    Uusimmat