Senegalilainen mies kaappasi koululaisia täynnä olleen bussin ja sytytti sen tuleen Italiassa – 13-vuotiaan pojan urhoollista toimintaa suitsutetaan, hälytti salaa viranomaiset

Mies varasti koulubussin Italiassa ja sytytti sen tuleen 1:16
Senegalilainen kuljettaja sytytti lapsia täynnä olleen bussin tuleen

Italiassa viranomaiset aikovat nopeuttaa sankariksi nimetyn 13-vuotiaan Ramy Shehatan kansalaisuusprosessia pojan urhoollisen toiminnan vuoksi.

47-vuotias senegalilainen mies kaappasi ja sytytti tuleen koululaisia kuljettaneen bussin keskiviikkona Milanossa. Kolmetoistavuotias poika onnistui piilottamaan puhelimansa kaappaajalta ja hälytti viranomaiset paikalle.

Poliisin saavuttua paikalle kaappari sytytti bussin palamaan. Hän oli aiemmin valellut bussin pinnoille syttyvää nestettä ja sanonut, ettei kukaan pääsisi ulos. Poliisi onnistui kuitenkin saamaan kaikki matkustajat ulos.

Ratkaiseva puhelu pelasti matkustajat

Italian santarmilaitoksen edustajan mukaan poika oli onnistunut ilmoittamaan viranomaisille bussin täsmällisen sijainnin. Pojan toiminta oli santarmien mukaan ratkaisevaa pelastusoperaation onnistumisen kannalta.

Santarmien saavuttua paikalle osa neuvotteli kaappaajan kanssa ja samaan aikaan osa santarmeista pelasti matkustajia ikkunoiden kautta.

Kuljettajan kerrotaan halunneen kostaa Välimereen hukkuneiden siirtolaisten puolesta. Hänellä oli Italian viranomaisten mukaan aiempaa rikostaustaa. Miehellä oli kontollaan ainakin rattijuopumus ja seksuaalirikos.

Opettajien lisäksi bussin kyydissä oli yhteensä 51 lasta. Sankaripoika on kotoisin Egyptistä.

Lue myös:

    Uusimmat