Siikapaketti
- 600 g siikafileetä
- 4 porkkanaa
- 4 uutta sipulia
- 700 g uusia perunoita
- 100 g voita
- 1 sitruunan mehu
- nippu tilliä
- suolaa
- alumiinifoliota
Nypi suurimmat ruodot pois ja leikkaa kalafileet muutaman sentin paloiksi. Ripottele niiden pintaan suolaa. Viipaloi perunat ja lohko porkkanat. Leikkaa sipulit renkaiksi. Revi foliosta suuria paloja ja hiero voita suoraa sille. Lado foliopaloille ensin perunoita, sitten porkkanalohkoja ja näiden päälle kalanpaloja. Levittele sipulirenkaita koko komeuden päälle ja mausta tillillä. Purista päälle sitruunan mehua ja pudottele päälle voinokareita. Sulje foliot paketeiksi huolella. Grillaa siikapaketteja parikymmentä minuuttia ja syö heti.
Siika-kylmäsavulohirullat
- 500 g siikafileetä
- 150 g kylmäsavulohta viipaleina
- basilikaa
- öljyä
Sitruunasmetana
- 1 prk smetanaa
- 1 sitruunan mehu
- ½ sitruunan kuori
- ½ tl kurkumaa
- Uusia perunoita
Poista siiasta suurimmat ruodot ja asettele fileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Peitä jokainen filee kylmäsavulohiviipaleella ja basilikan lehdillä. Rullaa kalat pitkittäin, häntäpuolesta alkaen. Leikkaa jokainen rulla kahteen osaan. Kiinnitä osat yhdellä pitkällä tai kahdella lyhyellä tikulla. Sivele siikarullien pintaan öljyä ja grillaa kypsiksi välillä käännellen.
Tarjoa rullien kanssa suolalla ja tillillä maustetussa vedessä keitettyjä uusia perunoita ja sitruunasmetanaa. Purista hyvin pestyn sitruunan mehu kulhoon ja sekoita smetanan kanssa. Raasta vielä mukaan puolikkaan sitruunan kuoren keltainen osa ja mausta kurkumalla.
Reseptit: Sami Garam