13.10. Haudutettua ahventa ja rakuunarisottoa

Haudutetut ahvenfileet

  • 600 g nahattomia ahvenfileitä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl kala tai kasvislientä
  • 1 sipuli
  • muutama timjaminoksa
  • suolaa
  • valkopippuria

Leikkaa ahvenesta keskiruoto pois. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se korkeareunaiseen pannuun ja lisää liemi ja valkoviini sekä timjami. Kuumenna ja anna hetki poreilla. Taita ahvenista nyyttejä ja laita ne liemeen hautumaan noin 7-10 minuutiksi kannen alle. Nosta kalat varovasti ylös liemestä ja tarjoile rakuunarisoton kera.

Rakuunarisotto

  • 4 dl risottoriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 6 dl kasvislientä tai kalan haudelientä
  • 0,5 dl raastettua parmesaania
  • 2 rkl voita
  • nippu tuoretta rakuunaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Sulata kattilassa nokare voita ja lisää riisi. Kuullota riisi läpikuultavaksi. Sekoita viini ja liemi keskenään ja lisää seosta riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan koko ajan hämmentäen. Anna nesteen imeytyä riisin kauhallisten välillä. Kypsennä riisiä edellä mainittuun tapaan noin 15 minuuttia. Kun riisi on kypsää ja rakenne löysähköä, lisää joukkoon hienonnettu rakuuna, loppu voi ja parmesaani. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti.

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat