12 vuotta samalla tyylillä: Näin vaikeaa naisten on muuttaa meikkirutiinejaan

Onko meikkaustyylisi on pysynyt lähes samankaltaisena vuosia vai oletko uskaltanut kokeilla estottomasti uusia trendejä? Moni nainen nimittäin luottaa samaan meikkirutiiniinsa vuosikaupalla.

"Olen nyt 27-vuotias, ja meikkaan lähestulkoon aivan samalla lailla kuin yläasteella. Sen näkee jo luokkakuvistakin. Luottotuotteisiini on kuuluvat ripsiväri, valkoinen luomiväri, musta kajal-kynä sekä kevyt meikkivoide. Hauskinta tässä on se, että huomaan ostavani täysin samoja tuotteita, mitä äitini!" Nainen, 27

On totta, että omista kauneusrutiineista on vaikea päästä eroon: miksi vaihtaa kerran hyväksi todettua meikkaustyyliä tai omille ripsille mitä parhaiten sopiva mascaraa? Moni tuntuukin löytävän oman tyylinsä jo varsin varhain.

"Aloitin meikkaamisen 19-vuotiaana, eikä meikkaustyylini ei ole muuttunut radikaalisti vuosien saatossa. Käytän täsmälleen samoja värejä huulipunassa ja poskipunassa. Kokeilin joskus sinistä, mutta sietänyt sitä ollenkaan. Meikkasin itse jopa omiin häihini, koska en tunnistanut itseäni peilistä meikkaajan tekemän harjoitusmeikin alta. En myöskään lähde koskaan ulos ilman meikkiä."Nainen, 51

Suomalaisnaiset eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka tuntuvat meikkaavan vuosikaudet lähestulkoon samaa kaavaa noudattaen. Keskiverto brittinainen pitää saman arkisen meikkaustyylinsä peräti 12 vuotta. MyVoucherCodes-sivuston teettämään selvitykseen osallistuneet naiset perustelivat meikkaustyylinsä muutosta sillä, että meikkiä haluttiin joko vähentää tai pyrkimys oli saavuttaa luonnollisempi meikki sekä look.

Tämän lisäksi uskollisuutta nähtiin myös ostotottumuksissa: hyväksi todettuja luottotuotteita haalittiin kaupan hyllyltä 3,8 vuotta, ennen kuin ostoskoriin eksyi uusia tuotteita. Tosin syy siihen, miksi luottotuote vaihtui uuteen tuotteeseen ei niinkään johtunut kokeilunhalusta tai uteliaisuudesta, vaan tuotteen valmistuksen lopettamisesta tai äkillisestä hinnan noususta.

Selvityksessä kävi myös ilmi, että nainen muuttaa ensimmäisen kerran päivittäistä meikkaustyyliään vasta 29-vuotiaana. Toisin sanoen nainen meikkaa lähes samalla tavalla 17-vuotiaasta asti lähemmäs kolmekymmentä ikävuotta.

– Se, että keskiverto nainen ylläpitää samaa meikkityyliään kaksitoista vuotta kertoo siitä, että suurin osa naisista on onnistunut löytämään oman, juuri hänelle sopivan tyylinsä ja haluaa pysyä siinä. Sama ilmiö pätee niin ruokaan, vaatteisiin ja meikkiin, selvityksen luottohenkilö Mark Pearson kuvailee.

Selvitykseen osallistuneista brittinaisista 72 prosenttia kertoi tärkeimmän kauneustuotteensa olevan mascara – samaa mieltä on myös suomalaisnainen. Kauneusvinkit-sivuston vuoden 2012 laajassa kyselyssä kävi ilmi, että peräti 87 prosentilta löytyi meikkipussistaan mascara: suomalaisnainen ottaisi ripsivärin jopa autiolle saarelle mukaan.


Oletko sinä vaihtanut meikkityyliä vuosien saatossa vai noudatatko vanhoja tottumuksiasi? Kommentoi!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja