12-vuotias Elias haluaa auttaa – ostaa joululahjoja kodittomille omista säästöistään

Tämä ruotsalainen pikkupoika haluaa viestittää teollaan, että kuka tahansa meistä voi auttaa. 

Ruotsin Östergötlandista kotoisin oleva nuorimies Elias Arviddson haluaa tehdä kaikkensa auttaakseen kodittomia ja pakolaisia.

Tämä 12-vuotias poika on päättänyt käyttää jopa omat taskurahansa näiden vähävaraisten henkilöiden auttamiseen. 

"Minusta tuntuu, että haluan auttaa"

Tämä esimerkillinen poika ei ajattele omaa etuaan, vaan pistää toisten hädän omien tarpeidensa edelle. 

Elias on päättänyt ilahduttaa kodittomia, ja ostaa heille nyt joululahjoja omilla säästöillään. Tekonsa ansiosta hänet on nyt nimitetty Ruotsin lapsisankariksi.

– Minusta tuntuu, että haluan auttaa ja tehdä jotain. Jos kerran voin auttaa, autan, Elias kertoo Ruotsin TV4:lle.

Hän kertoo säästävänsä rahaa lahjoihin omista syntymäpäivä- ja joululahjarahoistaan, sillä uskoo muiden tarvitsevan rahoja häntä itseään enemmän. 

Haluaa isona lahjoittaa palkkansa hyväntekeväisyyteen

Eliaksen isä Stefan kertoo, että pojan hyvätekeväisyysinto alkoi jo kahdeksanvuotiaana. Ensimmäisen kerran hän auttoi kodittomia perheen lomamatkalla Tukholmassa.

– Hän kieltäytyi nukkumasta, sillä hän halusi majoittaa alueen kodittomat meidän hotellihuoneeseemme. Sain hänet rauhoittumaan sillä, että lähdimme ulos jakamaan juustohampurilaisia lähistön kodittomille, isä Stefan kertoo.

Tapahtuman jälkeen Elias päätti, että haluaa auttaa ihmisiä myös tulevaisuudessa. Hän kertoo haluavansa isona jalkapalloilijaksi, jolloin hän voisi lahjoittaa ainakin puolet tulevasta palkastaan hyväntekeväisyyteen.

Elias on jo nyt innokas jalkapalloilija, ja hän pelaa tällä hetkellä jalkapalloa maahan saapuneiden pakolaisten kanssa. Hän on myös vuokrannut liikuntasalin, jossa he voivat pelata yhdessä.

Lähde: Newsner

Lue myös:

    Uusimmat