12 miljoonan lottopotilla saisi stadissa pari pitsaa, Sottungassa Lexuksen

Tänään Lotossa on tarjolla kaikkien aikojen jättipotti eli 12,2 miljoonaa.

Entäpä, jos lottovoiton nappaisikin yksityishenkilön sijaan joku kunta? Onko se edes mahdollista? Mitä kunta voisi rahoilla tehdä?

Veikkauksen mukaan kunta voi lotota, ja siten kunnasta voisi tulla myös lottovoittaja. Omaa pelitiliään kunnat eivät voi perustaa, koska siihen tarvitaan sosiaaliturvatunnus. Myyntipisteillä kuntakin voi kuitenkin lotota.

Jos kunta on maksanut pelin omista rahoistaan, voitto voidaan maksaa kunnalle. Sama pätee myös tilanteeseen, jossa kunta on saanut lottokupongin lahjoituksena.

Kriisikunnat voisivat kuitata velkansa

Mitäpä rahoilla kunnassa sitten saisi? Veikkauksen listauksen mukaan esimerkiksi kriisikunniksi luetut Utsjoki, Lavia, Tarvasjoki ja Juankoski voisivat viikonlopun lottopotilla hyvästellä velkansa. Juankoskea lukuun ottamatta rahaa vielä jäisikin.

Jos pottia ryhdyttäisiin jakamaan kuntalaisten kesken, olisivat asukkaat hyvin erilaisessa asemassa kunnasta riippuen.

Esimerkiksi Suomen suurimman kaupungin Helsingin asukkaiden kesken jaettuna lauantain jättipotista riittäisi kullekin 20 euroa. Suomen pienimmässä kunnassa Sottungassa tasan jaettu jättipotti merkitsisi jokaiselle 117 300 euron pläjäystä.

Helsinkiläinen saisi siis täysosumalla pari pitsaa, kun taas Sottungassa asuva voisi ostaa itselleen ökyauton. Tasan eivät käy onnen lahjat?

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat