- 400 g lampaan jauhelihaa
- 1 dl vaaleaa leipärouhetta
- 1 dl lihalientä
- 1 dl kuivattua sipulia
- 1 dl oliivisiivuja
- 100 g fetajuustoa
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- 1 tl kuivattua minttua
Sekoita leipärouhe sekä lihaliemi ja anna turvota 15 min ajan. Sekoita sillä välin toisessa kulhossa jauheliha, sipuli, oliivisiivut sekä pieniksi paloiksi laikattu fetajuusto. Mausta seos hyvin ja lisää lopuksi turvonnut leipäseos. Nosta taikina jääkaappiin ja anna sen vetäytyä vähintään tunnin ajan. Muotoile taikinasta pitkulaisia kebakoita ja työnnä varrastikku kiinni niihin. Nosta uunipellille valmiit kebakot ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 15-20 min ajan.
Lämmintä salsaa
- 2 keltaista paprikaa
- 1 punainen paprika
- 4 tomaattia
- 1 punasipuli
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 pnt persiljaa
- 1 dl punaviinietikaa
- oliiviöljyä
- suolaa
- 2 tl sokeria
Leikkaa paprikat, tomaatit, sipuli sekä kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne paistinpannussa ja lisää mausteaineet. Anna salsan maustua ja tarjoa se lämpimänä. Ripottele koristeeksi vielä hienonnettua persiljaa.
Reseptit: Alex Nurmi