Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

11.2. Jauhelihakebakot ja lämmintä salsaa

Julkaistu 11.02.2008 00:00
  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • 1 dl vaaleaa leipärouhetta
  • 1 dl lihalientä
  • 1 dl kuivattua sipulia
  • 1 dl oliivisiivuja
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua minttua

Sekoita leipärouhe sekä lihaliemi ja anna turvota 15 min ajan. Sekoita sillä välin toisessa kulhossa jauheliha, sipuli, oliivisiivut sekä pieniksi paloiksi laikattu fetajuusto. Mausta seos hyvin ja lisää lopuksi turvonnut leipäseos. Nosta taikina jääkaappiin ja anna sen vetäytyä vähintään tunnin ajan. Muotoile taikinasta pitkulaisia kebakoita ja työnnä varrastikku kiinni niihin. Nosta uunipellille valmiit kebakot ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 15-20 min ajan.

Lämmintä salsaa

  • 2 keltaista paprikaa
  • 1 punainen paprika
  • 4 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 pnt persiljaa
  • 1 dl punaviinietikaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • 2 tl sokeria
  • Leikkaa paprikat, tomaatit, sipuli sekä kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne paistinpannussa ja lisää mausteaineet. Anna salsan maustua ja tarjoa se lämpimänä. Ripottele koristeeksi vielä hienonnettua persiljaa.

    Reseptit: Alex Nurmi

    Lisää aiheesta:

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiinejaTätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"Viikkohoroskooppi
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 16:45
      Ruokaniksit

      Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

    • 13:27
      Takaisinvedot

      Poista tämä akkulaturi käytöstä

    • 11:14
      Ruoka

      Nyt iski fetakriisi

    • 08:15
      Asian ytimessä.doc

      Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja

    • 06:51
      Hedelmät

      Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"