Mainos

102 paikkakunnan talvinen sääennuste – myös hiihtolomalle luvassa huippusää!

Talvilomia vietetään porrastetusti helmi- maaliskuun vaihteessa. Kuukausiennusteen mukaan tulevista viikoista on luvassa kylmää ja talvista keliä. Hiihtämään siis varmasti pääsee.

Koko Suomi on nauttinut talvisista keleistä ja viikonlopusta on tulossa kylmä. Kovimmat pakkaset ovat nyt toistaiseksi hellittäneet. 

– Viikonloppuna saatetaan yöllä nähdä kireitä pakkasia, mutta päivällä pakkasen ennustetaan olevan koko maassa kymmenen asteen ja sen alle. Tiedossa on mukavia ulkoilusäitä, MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo.

Varaslähtö hiihtokeleihin? Tarkista paikkakuntasi viikonlopun sää tästä!

Hiihtolomasta tulossa talvinen ja kylmä

Tulevan viikolopun tavoin koko helmikuusta on tulossa talvisen kylmä, kertoo puolestaan Forecan meteorologi Riikka Lahtinen.

– Helmikuu on kylmä. Lauhempaa ei näyttäisi olevan tulossa, ei ainakaan tavanomaisesta helmikuusta poikkeavaa.

Avoin Itämeri saattaa tuoda lumisateita

Kuukausiennusteen mukaan lämpötila on hiihtolomaviikoilla miinuksen puolella koko maassa. Lämpimintä on Lounais-Suomessa, jossa pakkasta ennustetaan olevan muutamia asteita.

– Vaasan seudulla länsirannikolla on lounaan tavoin muutamassa asteessa. Itäinen Suomi ja Oulun seutu on noin viiden pakkasasteen tuntumassa, Lapissa Sodankylässä noin kymmenessä pakkasasteessa.

Suurempia lumisateita ei näyttäisi tämänhetkisen ennusteen mukaan olevan luvassa. Helmikuusta ennustetaan tulevan kuiva talvikuukausi.

Rannikkoalueella voidaan kuitenkin nähdä lumisateita niin pitkään, kun meri on avoinna. Lahtisen mukaan tällä hetkellä Itämeri on jo rannikolla ja itäisemmillä osin jäässä.

– Mitä enemmän itään mennään Suomenlahdella, sitä enemmän meri on jäässä. Laajalti Helsingin ulkopuolelta Tallinnaan on kuitenkin sulaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.