Mainos

10 vuotta vanhassa katoamisessa uusi vihje löytöpaikasta – ei kuitenkaan etsintöjä

10 vuotta sitten Natalee Holloway katosi valmistujaismatkallaan Aruballa. Vuosikymmenen aikana tutkimuksissa on kyllä saatu vihjeitä, mutta kaikki ovat osoittautuneet turhaksi toivoksi.

Nyt Hollowayn katoamisessa on ilmaantunut uusi johtolanka. Hollantilainen Jurriën de Jong on ilmoittanut tietävänsä, mistä tytön ruumis löytyy.

De Jongin mukaan tytön ruumis on haudattu pieneen kellaritilaan Marriot-lomakeskuksen rakennuksessa Aruballa.

Miehen väitteitä ei ole kuitenkaan helppo todistaa – eivätkä esimerkiksi syyttäjät usko de Jongin tarinaan. Tapauksesta uutisoi CNN.

Näki nuorukaisen kantavan velttoa tyttöä

Natalee Holloway katosi toukokuun lopussa vuonna 2005. Tyttö nähtiin viimeisen kerran poistumasta yökerhosta kolmen miehen seurassa, näistä kaksi oli veljeksiä ja kolmas 17-vuotias Joran van der Sloot.

Kolmikko oli ensin kertonut jättäneensä tytön yksin tämän hotellille, myöhemmin veljekset kertoivat jättäneensä tytön ja van der Slootin toiselle hotellille. Van der Sloot kertoi puolestaan jättäneensä tytön yksin rannalle.

Sadat turistit ja paikalliset osallistuivat tytön etsintään, mutta tästä ei löytynyt jälkeäkään.

De Jong väittää kuitenkin nähneensä tytön tämän katoamisiltana. De Jong kertoi olleensa tuolloin Marriotin Surf Club -rakennuksen lähistöllä.

De Jongin mukaan hän näki nuoren miehen jahtaavan tyttöä rakennustyömaalla. Aluksi hän luuli nuorten leikkivän, mutta hetkeä myöhemmin nuorukainen oli palannut kantaen sylissään velttoa tyttöä.

– Hän veti tytön nilkoistaan kellaritilan sisälle, pysyi sisällä noin minuutin, sitten tuli ulos ja sulki aukon, de Jong kuvailee tapahtunutta.

Tytön viimeinen seuralainen tunnustanut toisen murhan

De Jongin mukaan hän ei kertonut havainnoistaan aiemmin, koska oli tuohon aikaan itse sekaantunut rikolliseen toimintaan ja uskoi jäävänsä kiinni. Hän kertoi myös pelkäävänsä rikoskumppaneidensa kostoa.

De Jong kertoi kuitenkin muuttaneensa mielensä, nähtyään televisiolähetyksen, jossa tytön seurassa ollut van der Slootia jututettiin tämän tietämättä nauhoituksesta. Van der Sloot kertoi tuolloin tytön kuolleen hänen seurassaan ja että tytön ruumis oli heitetty mereen.

De Jong kertoi suuttuneensa, koska hän tiesi van der Slootin kertomuksen valheeksi. Van der Sloot kertoi myöhemmin itse valehdelleensa.

Van der Slootia ei ole koskaan syytetty Hollowayn katoamiseen liittyen. Vuonna 2012 mies tunnusti kuitenkin Stephany Floresin Perussa vuonna 2010 tehdyn murhan. Hän suorittaa parhaillaan 28 vuoden tuomiota murhasta. 

Oliko rakennustyömaata olemassa?

De Jong yritti vakuuttaa kertomuksellaan ruumiin sijaintipaikasta tapauksen syyttäjiä, jotka eivät kuitenkaan uskoneet miestä. De Jong osti jopa poran kaivaakseen Aruballa auki paikan, jossa tyttö hänen mukaansa on. Paikalla sijaitsee nykyään Spyglass Tower-niminen alue. Miehen yritykset tutkia alueen perustuksia eivät kuitenkaan onnistuneet.

De Jong ilmoitti havainnoistaan myös sanomalehdille. Miehen vihje torpattiin kuitenkin sen perusteella, että viranomaisten mukaan Spyglass Towerin rakennustöitä ei ollut vielä tytön katoamisaikaan aloitettu. Myös syyttäjät päätyivät samaan tulokseen.

Toisenlaisiakin todisteita tapauksesta kuitenkin on. Esimerkiksi Google Earthista otetussa kuvassa vuoden 2005 kesäkuulta paikalla näkyy jonkinlaisen rakennustyömaan merkkejä.

Myös Natalee Hollowayn isä Dave kertoo muistavansa rakennustyömaan.

– Se on tosiseikka, jonka voin sanoa. Olin paikalla 1. kesäkuuta ja alueella todellakin rakennettiin, Dave Holloway kertoo.

Isä toivoo ruumiskoirien tutkivan paikan

Isän mukaan paikalla ei suoritettu Nataleen katoamisaikaan etsintöjä, koska etsijät olettivat pääsyn rakennustyömaalle olevan estetty.

Dave Holloway ei lyttääkään de Jongin kertomusta suoralta kädeltä. Vuosikymmenten aikana vastaan tulleet lukuisat perättömäksi osoittautuneet väitteet ovat tehneet isästä kuitenkin varovaisen.

– Haluan uskoa siihen, mutta en halua joutua tilanteeseen, jossa pistän kaiken toivoni tämän tarinan varaan ja sitten se osoittautuukin vääräksi. Ja siitä yli pääseminen ottaa aikansa.

Isä toivoo kuitenkin, että de Jongin mainitsema paikka tutkittaisiin ruumiskoirien avulla.

Hän toteaa, ettei tule koskaan luopumaan toivosta löytää tytärtään.

– Vanhempana et lopeta koskaan. Ikinä. 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.