10 parasta treeniruokaa – erityisesti naisille!

Oletko jo sisällyttänyt nämä urheilijoiden suosikkiruoat ruokavalioosi? Nappaa näitä ostoskoriisi seuraavalla kauppareissulla, niin jaksat paremmin.

Tutkimusten mukaan nämä herkut sopivat erityisesti treenaaville naisille:

Avokadot

Näissä vihreissä terveyspommeissa on kolesterolia alentava vaikutus, ja ne pitävät kehosi vahvana. Niiden terveelliset rasvat ovat omiaan henkilöille, jotka ovat muutoin arkoja rasvan syönnin suhteen.

Banaanit

Banaanien sisältämä kalium ehkäisee urheilijoilla valitettavan yleisiä lihaskramppeja. Hedelmät pitävät sisällään myös energiaa antavia hiilihydraatteja, ja yksi banaani sisältääkin saman verran 'hiilareita' kuin kaksi viipaletta täysjyväleipää.

Marjat

Superterveellisiä antioksidantteja saat erinomaisesti nauttimalla tuoreita marjoja. Jo yksi kourallinen mustikoita, vadelmia tai mustaherukoita voi riittää suojelemaan lihaksia liikunnan aiheuttamilta kulumilta. Hyvä vinkki on myös ostaa marjat niiden värin mukaan: mitä syvempi väri on, sitä enemmän se pitää sisällään hyviä ainesosia.

Porkkanat

Rouskuttelemalla porkkanaa saat elimistöösi lihaksille terveellistä kaliumia sekä hyvälaatuisia hiilihydraatteja. Nämä ravinteet auttavat pitämään verenpaineesi tasaisena ja estävät lihaksia kramppaamasta.

Täysjyvätuotteet

Urheilijalle parhaat tuotteet sisältävät kestävyyttä lisäävää proteiinia sekä täysjyvästä saatavia hiilihydraatteja. Parhaan tehon saat, kun syöt annoksen noin tuntia ennen treenejä – näin toimimalla varmistat, ettet hyydy kesken treenien ja vältyt syömästä liikaa urheilusuorituksen jälkeen.

Kanan tai kalkkunan koivet

Koivet antavat sinulle hyvän annoksen energiatasoja nostavia rautaa, sinkkiä sekä B-vitamiinia. Suosi ensisijaisesti kalkkunaa, mutta tarvittaessa myös mehukkaat kanankoivet ajavat asian.

Hummus

Kikherneistä valmistettava hummus sisältää juuri täydelliset ainekset kuntoilijalle: hiilihydraatteja, proteiinia sekä tyydyttymättömiä rasvoja. Lisää joukkoon muutama tippa oliiviöljyä, ja kuittaat myös öljyn hyödyt.

Kananmunat

Yksi kananmuna päivässä riittää tyydyttämään American Heart Associationin antaman päivittäisen suosituksen kolesterolin saannista – kunhan muistat syödä myös keltuaisen. Mikäli jätät keltuaisen syömättä, menetät hyvän raudan ja lesitiinin lähteen.

Kaakao

Maidossa piilee muitakin terveysvaikutuksia kuin pelkkä kalsium, ja hieman kaakaojauhetta juomaan sekoittamalla saat hyvää energiaa treeniin nauttimatta silti valtavia määriä kaloreita. Paras tapa olisi kuitenkin sulattaa maidon sekaan hitunen tummaa suklaata.

Lohi

Tämä herkullinen kala on terveellinen ennen kaikkea sydämellesi, mutta uudet tutkimukset ovat väittäneet lohen sisältämien Omega-3-rasvahappojen ja tyydyttymättömien rasvojen myös vähentävän vatsanseudulle kerääntyvää rasvaa.

Lähde: Women's Health
(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat