10 euron punaviinit pääsiäislampaan kanssa

Pääsiäislampaalle sopii kaveriksi täyteläinen punaviini. Laadukkaan pullon pääsiäispöytään voi ostaa alle kymmenelläkin eurolla.

Alkon mukaan paistetulle tai grillatulle lampaalle kannattaa valita täyteläinen tai erittäin täyteläinen punaviini. Myös runsaan täyteläinen ja tamminen valkoviini on vaihtoehto.

Rypäleistä pääsiäislampaan kanssa sopivat usein voimakkaat lajit, kuten klassinen cabernet sauvignon tai hieman pippurinen syrah.

Savustetulle lampaalle sopii olut, aromikas valkoviini tai keskitäyteläinen ja pehmeä punaviini. Lampaanlihasta valmistetuille perinneruoille sopii puolestaan parhaiten olut.

Nappaa tästä vinkit 10 euron punaviineistä pääsiäispöytään. Muista katsoa myös pääsiäisen reseptit:

Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot 9,99€

Australialainen Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot on elegantti ja tumman marjaisa punaviini arkeen sekä juhlaan!

Väri: Syvän punainen ja siinä on hieman rusehtavaa sävyä mukana.

Tuoksu: Tuoksusta voi löytää runsaasti kypsää luumua, vadelmaa, tummaa kirsikkaa sekä muita tummia marjoja. Lisäksi tuoksussa on lempästi taka-alalla savuisuutta ja hieman eukalyptusta.

Maku: Täyteläinen mutta hyvin elegantti ja siinä on runsaasti pehmeitä tanniineja, jotka antavat viinille ryhtiä. Mausta voi löytää myös mausteisuutta sekä hieman minttua. Jälkimaku on pitkä ja tasainen.

ALKON TUOTENUMERO: 457737

Nederburg Shiraz 10,19€

Nederburg Shiraz on erittäin täyteläinen, notkea ja tumman marjaisa punaviini Etelä-Afrikan palkituimmalta viinitalolta. Sopii loistavasti pääsiäisviiniksi! Nauti hyvässä seurassa herkullisen lammasaterian tai grilliruoan kanssa.

Väri: Syvän tummanpunainen ja siinä on aavistus purppuraa.

Tuoksu: Hieman savuisessa tuoksussa voi erottaa kypsiä tummia marjoja ja mausteisuutta.

Maku: Samettisen täyteläinen maku on nuorekas, runsas, hieman tamminen, hedelmäinen ja tasapainoinen.

ALKON TUOTENUMERO: 452407

Hécula 9,99 €

Hécula on täyteläinen, runsas ja mausteinen espanjalainen punaviini.Monastrell-rypälelajikkeesta valmistettu viini sopii hyvin kypsien juustojen, grilliruokien, pastojen sekä erilaisten riistaruokien kanssa.

Palace Kämp ravintoloiden ja hotellien pääsommelier Lauri Vainio valitsi Héculan Uusimaa-lehdessä vuoden 2010 pääsiäisviinivinkikseen. Hän kuvailee Héculaa yhdeksi Alkon parhaimmista hinta-laatusuhteen viineistä ja suosittelee sitä rosmariinilla pensaltun pääsiäislampaan seuraan

Väri: Tummanpunainen ja runsas.

Tuoksu: Voimakas sekä hieman mausteinen.

Maku: Täyteläisestä ja samalla voimakkaasta mausta erottuu viikunaa ja puolukkaa.

ALKON TUOTENUMERO: 444827

Raimat Abadía Crianza 8,98 €

Tämä espanjalainen cabernet sauvignon ja tempranille -rypäleistä valmistettu elegantin täyteläinen viini saavutti hopeamitalin Decanter-lehden World Wine Awardseissa toukokuussa 2009. Se on voittanut hopeaa Bacchus 2010 sekä Premium Select Wines 2010 -kilpailuissa.

Tuoksu: Intensiivinen luumujen ja hillottujen hedelmien tuoksu, jossa myös suklaan, mausteiden ja kehittyneen viinin aromeita.

Maku: Elegantin täyteläinen, miellyttävän pyöreä, miedon tamminen ja tasapainoisen tanniininen. Jälkimaku on pitkä ja viinin hapokkuus tuo siihen raikkautta.

ALKON TUOTENUMERO: 006864

Faustino VII Red 9,26€

Espanjalainen Faustino VII Red on liharuokien ehdoton seuralainen! Faustino VII on kypsä, keskitäyteläinen, melko pehmeä punaviini Rioja Alavesan alueelta.

Väri: Tummanpunainen.

Tuoksu: Runsas, luonteeltaan lämminhenkinen ja paahteinen.

Maku: Maussa korostuu niin marjaisuus, kuin myös loppupuolella esiintyvät nahkaisuus ja vieno tammitynnytikypsytyksen tuoma mausteisuus. Notkea viini, jossa on tasapainoinen maku.

ALKON TUOTENUMERO: 006774

Trapiche Cabernet Syrah Organically Grown 8,90€ (luomu)

Tämä laadukas luomuviini tulee Mendozan laaksosta, joka on Argentiinan huippuviinialue. Mendoza ja San Juanin viinialueet sopivat hyvin orgaanisesti viljeltyjen rypäleiden tuottamiseen koska ilmasto on erittäin kuiva. Vuonna 1883 perustettu Bodegas Trapiche on Argentiinan maineikkaimpia viinituottajia, jonka tuotannosta 90 % menee vientiin, yhteensä yli 20 eri maahan.

Tuoksu: Tuoksussa aistii tummaa hedelmää ja pippuria.

Maku: Täyteläinen, melko tanniininen, tumman marjainen, kypsän karpaloinen, mausteinen sekä hennon yrttinen.

ALKON TUOTENUMERO: 469387

Mosaïque 250 Syrah Reserva Faitrade 9,99€

Tämän chileläisen viinin nimi "250 Fairtrade" juontaa juurensa siitä, että 250 yksittäistä perhettä on osallistunut tässä viinissä käytettyjen rypäleiden viljelyyn, sadonkorjuuseen ja viinitarhalla muihin suoritettaviin työvaiheisiin. Nämä 250 viljelijää saavat eväät parempaan elämään muun muassa lapsille tarjottavan koulutuksen sekä terveydenhuollon kautta.

Viini sopii mainiosti yhteen lampaan, naudanlihan sekä pataruokien kanssa.

Väri: Kirkkaan tummanpunainen

Tuoksu: Tumman hedelmäinen, aavistus orvokkia, lisäksi mantelin, pähkinän ja vaniljan sekä paahdetun leivän aromeja

Maku: Täyteläisen elegantti, jossa tanniinit ja hapokkus hyvässä tasapainossa. Mehevän hedelmäinen, pitkä jälkimaku.

ALKON TUOTENUMERO: 498517

Cameleon Cabernet Sauvignon 9,99€ (luomu)

Cameleon Cabernet Sauvignon tulee Argentiinasta Jean Bousquet'n omilta viinitarhoilta 1200 metrin korkeudelta aurinkoisesta ja viileästä Tupungatosta, Alto Gualtallerysta. Orgaanisesti viljellyt rypäleet on poimittu käsin huhtikuussa. Tuotannossa toteutaaan ranskalaista viiniteko-kulttuuria.

Väri: Erittäin syvä, tumman luumunpunainen

Tuoksu: Suklaata, tummia marjoja, aavistus kahvia

Maku: Luumua, vadelmaa, hivenen suklaata

ALKON TUOTENUMERO: 487307

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja