10.8. Porsaan ulkofilee

Hapankorppujauhotetut possutikut

  • 600 g porsaanfileetä
  • hapankorppuja
  • öljyä
  • 1 dl hapanimelä chilikastiketta
  • 1 dl ranskankermaa

Leikkaa liha pitkiksi suikaleiksi ja jauha hapankorppu hienoksi tehosekoittimen kulhossa. Pyöräytä suikaleet korppujauhoissa ja paista ne sitten öljyssä. Tee dippikastike sekoittamalla chilikastiketta ja ranskankermaa. Lisää ruokaisuutta saat esimerkiksi riisillä, perunalla tai pastalla sekä myös lisäkesalaatilla.

Porsasta Kiew

  • 600 g porsaan ulkofileetä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 50 g voita
  • persiljaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl korppujauhoja
  • suolaa
  • ½ l öljyä
  • salaattia
  • riisiä

Leikkaa liha neljään osaan ja aseta pihvit pakastepussiin tai kahden kelmun väliin ja nuiji varovaisesti mahdollisimman ohuiksi. Levitä leikkeille kerros voita, valkosipulia ja persiljaa ja käännä ne kahtia. Leivitä leikkeet huolellisesti. Pyöräytä ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista täytetyt leikkeet öljyssä kypsiksi ja syö riisin ja revityn salaatin kanssa.

Reseptit: Sami Garam
Kuvat: Tanja Kallio

Lue myös:

    Uusimmat