10.6.2004 Lohisalaatti ja mustaherukanlehtimehu

Lohisalaatti ja mustaherukanlehtimehu

Lohisalaatti (4 annosta)

  • 600 g lohifileetä
  • 1-3 rkl soijakastiketta
  • valkopippuria
  • sitruunamehua
  • 200 g herneitä
  • nippu naattiporkkanoita
  • nippu retiisejä
  • 200 g parsakaalia
  • 1 kerä lehtisalaattia
  • öljyä

Leikkaa lohi neljään osaan ja mausta palat soijalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Paista kalat kypsiksi kuumalla pannulla tai grillissä folioon käärittynä. Siisti naattiporkkanat ja retiisit. Leikkaa ne halutessasi pieniksi paloiksi. Paloittele parsakaali ja leikkaa myös kuoritut varret viipaleiksi. Keitä parsakaali juuri ja juuri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna wokpannussa tai korkeareunaisessa paistinpannussa tilkka öljyä ja pyöräytä kasvikset nopeasti siinä. mausta kasvikset myös soijalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Revi lehtisalaatti sopiviksi paloiksi ja sekoita vihannesten joukkoon. Tarjoile paistettu lohi salaatin kera.

Mustaherukanlehtimehu:

  • ½ kg mustaherukanlehtiä
  • 5 dl sokeria
  • 2 l vettä
  • 2 sitruuna

Pese lehdet kylmässä vedessä ja laita ne isoon kulhoon tai ämpäriin. Kuori sitruunoista kuoren keltainen osa ja lisää ne lehtien joukkoon. Kuori sitruunoista valkoinen kuoren osa pois ja lisää viipaloitu hedelmäliha kulhoon. Kiehauta vesi, liuota siihen sokeri ja kaada se lehtien päälle. Peitä kulho kelmulla ja anna mehun jäähtyä. Siivilöi lehdet pois mehusta ja jäähdytä mehu kylmäksi. Tarjoa jäiden kera.

Resepti: Samuli Wirgentius / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat