Marinoidut paprikat ja munakoisot
- 5 paprikaa
- 3 dl öljyä
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl balsamicoa
- 2 valkosipulin kynttä halkaistuna
- tuoretta timjamia
- suolaa
- mustapippuria
Pese paprikat nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin. Halkaise ne ja poista siemenet. Hiero paprikoiden pintaan hieman oliiviöljyä ja paahda niitä 250 asteisessa uunissa kunnes pinta tummuu.
Nosta kuumat paprikat kulhoon ja peitä se kelmulla. Anna jäähtyä hetki ja kuori paprikat. Kaada marinadi päälle ja anna maustua vähintään yön yli.
Munakoiso
- 2 munakoisoa
- 1 rkl suolaa
- 1 tl sokeria muuten kts. Paprikat
Huuhtele munakoisot hyvin ja leikkaa niistä noin puolen sentin paksuisia viipaleita. Levitä ne pellille ja ripottele pinnoille suolaa ja sokeria. ’Itketä’ munakoisoja noin puoli tuntia.
