Mainos

1+1=3?

Le Vieux Mas Marsanne-Viognier 2000, Vin de Pays d´ Oc, Maurel Vedeau 43,70 / 7,35 e

Mitä tapahtuu, kun otetaan valkoisen Hermitage-viinin pääasiallinen rypälelajike ja sekoitetaan siihen ainoaa Condrieussa sallittua lajiketta? Hermitagen alueella paljon viljellyllä Marsanne-rypäleellä ja Condrieussa käytettävällä Viognierillä on monia yhteisiä piirteitä. Molempien tunnetuimmat viljelyalueet ovat Pohjois-Rhônessa, kumpikin on ollut muodissa viiniinharrastajien keskuudessa jo kymmenisen vuotta, rypäleistä tuotetut viinit ovat molemmat rakenteeltaan paksuja ja tuoksuvia. Mutta erojakin löytyy. Marsanne-viineissä on usein raskaampia, kuusaman, manteleitten ja jopa liiman aromeita, kun taasen Viognierista löytyy etelän hedelmiä, kukkia, parfyymisuutta sekä korkeampi hapokkuus.

Ulkoiselta olemukseltaan viini on lupaava, väri on näinkin nuoreksi viiniksi mukavan keltainen ja viini liikkuu raskaasti lasissa. Tuoksua voisi kuvata moderniksi, siinä on nuorta raikkautta, persikkaa ja päärynää mutta myös jotain vakavampaa. Tuoksuuko taustalla kuurenkerkkäsiirappi? Makua dominoi Marsannen täyteläisyys ja mineraalisuus, tosin nuoren Viognierin hapokkuus ja aromaattisuus tuo oman tarpeellisen lisänsä keitokseen.

Kokonaisuutena viini on sangen miellyttävä ja maukas, ja monipuolistaa mukavasti tämän hintaluokan viinien rypälevalikoimaa.

Teksti: Mikko Virta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.