Vihreää soppaa ja lisukkeita

Tämä on herkullinen vihreä soppa, jonka resepti on lähtöisin Egyptistä. Sopan kanssa tarjoillaan lisukkeita erillisistä kulhoista. Yksi kulhollinen keitettyä riisiä, yksi hienosti kuutioitua lihaa, yksi viinietikkamarinoitua sipulia ja yksi kulhollinen pieniä pitaleivänpalasia.

Neljälle

  • 500 g pinaattia, tuoretta tai pakastettua
  • 500 g luutonta naudanlihaa, esim. etuselkää
  • 1 l vettä
  • 1 keltasipuli, kuorittu ja hienonnettu
  • suolaa ja mustapippuria
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 tl jauhettua korianteria

Lisukkeeksi

  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 4 pitaleipää
  • 2 dl keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Laita liha isoon kattilaan ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois vaahto lusikan avulla. Lisää hienonnettu sipuli, suola ja pippurit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30-40 minuuttia. Laita riisi kiehumaan.

2. Hienonna pinaatti. Nosta lihat kattilasta ja pidä lämpimänä. Laita pinaatti liemeen ja anna kiehua 5 minuuttia. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia voissa 1-2 minuuttia. Mausta korianterilla ja kaada valkosipuli voin kera soppaan.

3. Kuutioi lihat hienoksi. Leikkaa pitaleivät paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli, sekoita sipuli viinietikan kanssa. Tarjoile soppa pitaleipäpalojen, keitetyn lihan, viinietikkasipulin ja keitetyn riisin kera, kaikki eri kulhoista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.