Vihreää soppaa ja lisukkeita
Tämä on herkullinen vihreä soppa, jonka resepti on lähtöisin Egyptistä. Sopan kanssa tarjoillaan lisukkeita erillisistä kulhoista. Yksi kulhollinen keitettyä riisiä, yksi hienosti kuutioitua lihaa, yksi viinietikkamarinoitua sipulia ja yksi kulhollinen pieniä pitaleivänpalasia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g pinaattia, tuoretta tai pakastettua
- 500 g luutonta naudanlihaa, esim. etuselkää
- 1 l vettä
- 1 keltasipuli, kuorittu ja hienonnettu
- suolaa ja mustapippuria
- 10 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 tl jauhettua korianteria
Lisukkeeksi
- 1 keltasipuli
- 1 rkl viinietikkaa
- 4 pitaleipää
- 2 dl keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Laita liha isoon kattilaan ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois vaahto lusikan avulla. Lisää hienonnettu sipuli, suola ja pippurit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30-40 minuuttia. Laita riisi kiehumaan.
2. Hienonna pinaatti. Nosta lihat kattilasta ja pidä lämpimänä. Laita pinaatti liemeen ja anna kiehua 5 minuuttia. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia voissa 1-2 minuuttia. Mausta korianterilla ja kaada valkosipuli voin kera soppaan.
3. Kuutioi lihat hienoksi. Leikkaa pitaleivät paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli, sekoita sipuli viinietikan kanssa. Tarjoile soppa pitaleipäpalojen, keitetyn lihan, viinietikkasipulin ja keitetyn riisin kera, kaikki eri kulhoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti