Lohta paistokasarissa
Resepti on yksinkertainen, mutta lopputulos maistuu ja näyttää siltä, että olet tehnyt paljon työtä keittiössä. Voit hyvin käyttää pakastettuja lohen annospaloja. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
Neljälle
- 4 lohen annospalaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Kastike
- 300 g tuoreita herkkusieniä
- 4 kypsää tomaattia
- 8 kevätsipulia
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl kalalientä (kuutiosta)
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl voita
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kastike: Puhdista ja halkaise herkkusienet, halkaise tomaatit, poista siemenet ja jaa jokainen tomaatinpuolikas neljään osaan, jaa kevätsipulit vihreään ja valkeaan osaan. Keitä kermaa, kalalientä ja viiniä kokoon 4-5 minuuttia. Muussaa voi ja vehnäjauhot haarukalla, vatkaa suurus kastikkeeseen. Lisää sipulien valkoiset osat ja keitä 3-4 minuuttia. Lisää tomaatit, sienet ja sipulien vihreät osat, kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä.
2. Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla ja paista ensin 3-4 minuuttia nahkapuoli alaspäin, sitten vajaa 1 minuutti lihapuoli alaspäin. Lohipalat ovat valmiita kun kalanliha ei anna periksi, kun sitä painaa kevyesti haarukalla.
3. Hienonna tilli, persilja ja ruohosipuli. Kuumenna kastike ja kääntele siihen yrtit. Asettele lohipalat päällimmäiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi